Vanavond op TV / 13 oktober

RDJ134 13 oktober 2010 om 16:19 uur

De week is weer doormidden, en vandaag is er eindelijk wat meer variatie te zien op de TV. En één film er van is in mijn ogen overbodig en zwaar kut, maar daar zo meer over. Want de filmtip voor vandaag is The Motorcycle Diaries uit 2004.

1: 20:30 is op RTL 8 de sci-fi horror film The Astronaut's Wife (1999) waarin een toen nog niet zo commerciële Johnny Depp en Charlize Theron de hoofdrollen spelen. In deze film zien we hoe twee astronauten na een mislukte reparatie aan de Space Shuttle twee minuten het contact met de NASA verliezen, als beiden terug zijn op aarde lijken deze niet meer dezelfde personen te zijn.



2: Zo tijd voor wat nerd Rage, want om 20:30 is op SBS het zeer slechte Indiana Jones Kingdom of the Crystal Skull (2008) uit, deze film kwam negentien jaar na het zeer sterke Indiana Jones and the Last Crusade (1989) uit. Harrison Ford is duidelijk te oud geworden, en Shia LaBeouf als zijn zoon... Dan maar te zwijgen over de intro van de film waarin Indy een atoom bom overleefd in een ijskast, ja dat lees je goed een ijskast. Dan haalt Spielberg het weer in zijn hoofd om Aliens in de film te stoppen, ffs deze film had nooit gemaakt mogen worden. Kijken op eigen risico.



3: Wie zich niet dood wil irriteren aan een overdose aan CGI en Shia LaBeouf, kan om 20:40 op Canvas kijken naar het zeer mooie The Motorcycle Diaries uit 2004. Hier in kan je zien hoe een piep jonge Che Guevara een motor tocht maakte die hem maakte tot de man die hij later werd. Een symbool voor Cuba. Prachtige film beelden, en goede acteer prestaties. Of te wel een must see.



4: Tot slot kan je om 22:15 op RTL 7 kijken naar de klassieker Spartacus (1960) van Stanley Kubrick. Daarin zien we hoe slaaf en gladiator Spartacus (Prachtige rol van Kirk Douglas) in opstand komt tegen het Romeinse rijk. Leuk detail is dat de film een aantal grote fouten kent, zoals soldaten op gympen en wie goed oplet kan zo nu en dan bij de massa scènes een horloge spotten. Maar dat neemt niet weg dat dit een dijk van een film is.

Reageer