SEGA kondigt de terugkeer aan van twee Dreamcast games

RDJ134 20 oktober 2010 om 21:32 uur

Ik geef eerlijk toe dat ik een soort van SEGA fanboy ben, want de games van het bedrijf (met uitzonderingen van Sonic zijn assrape) zijn altijd kleurig en dikke fun. Bovendien hebben ze altijd coole consoles gehad, waarvan de Dreamcast een hoogte punt was. Goed nieuws voor de fans van de DC, want er komen wederom twee oude games in een HD jasje naar het PSN en XBL toe. Welke dat zijn kan je hier onder lezen.

SEGA® Europe Ltd. en SEGA® of America, Inc. hebben vandaag de terugkeer aangekondigd van de Dreamcast™ -titels Space Channel 5 Part 2™ en SEGA Bass Fishing™. Na het succes van Sonic Adventure™ en Crazy Taxi™ worden deze digitaal geremasterde klassiekers begin 2011 uitgebracht voor het PlayStation®Network en de Xbox LIVE® Arcade voor het Xbox 360® videogame and entertainment systeem van Microsoft.

"De release van deze games laat zien dat SEGA zich blijft inspannen om bestsellers uit het Dreamcast-tijdperk uit te brengen voor de nieuwste consoles", aldus Haruki Satomi, Vice President of Digital Business bij SEGA. "We willen een nieuwe generatie spelers in staat stellen om een aantal van de meest gevierde titels uit de geschiedenis van videogames te spelen; tegelijkertijd proberen we onze enthousiaste en bijzonder gewaardeerde fancommunity aan te spreken."

Space Channel 5: Part 2 volgt de belevenissen van de beroemde verslaggeefster en danseres Ulala die het moet opnemen tegen de Rhythm Rogues - een groep schurken die wordt geleid door de mysterieuze Purge en zijn rechterhand Shadowin. Spelers moeten Ulala helpen met moves en haar naar de overwinning "chu chu chu'en" voordat de schurken het universum kunnen overnemen met hun ultieme danscontrolewapen.

Gamers zullen ook verslaafd raken aan SEGA Bass Fishing, dat zowel sportliefhebbers als hardcoregamers aan de haak weet te slaan! Deze realistische 3d-baarsvissimulatie schittert met echte visomgevingen en veertien verschillende soorten lokaas.

Voor meer informatie over de HD-terugkeer van deze Dreamcast-klassiekers bezoek je http://www.sega.com/

Reageer