Productie Westworld ligt stil

RDJ134 18 januari 2016 om 16:20 uur

In 1973 verscheen er science fiction klassieker WestWorld. Hier in konden we zien hoe rijke mensen op vakantie gingen naar Thema Parken (Het Romeinse rijk, De Middeleeuwen en het Wilde Westen) om daar hun fantasie tot leven te brengen, en waar robots de mensen dienen en als tegenspelers functioneerde. Maar op een dag gaat het mis en slaan de robots aan het moorden. De film is tot op de dag van vandaag een cult klassieker, en kreeg in 1976 een matig vervolg onder de naam Futureworld en in 1980 een TV serie die geen lang leven had. Maar HBO gaat deze franchise een nieuw leven in blazen met een nieuwe TV serie (er was in de jaren tachtig ook een TV serie onder de titel Beyond Westworld) en deze had vorig jaar al op de buis moeten zijn en werd uitgesteld naar 2016.

Vandaag is naar buiten gekomen dat de productie van de show stil ligt, omdat de schrijvers en producenten nog wat tijd nodig hebben om het script voor enkele afleveringen af te schrijven. Iets wat writing on the fly genoemd wordt en niet echt een vreemd verschijnsel is in Hollywood, aangezien TV series vaker beginnen en het verhaal verder wordt uitgeschreven tijdens de productie. Een zeer goed voorbeeld hier van is Lost waar van er bijna geen verhaal vast stond toen de pilot uitzending dik scoorde, vandaar dat er veel dingen onverklaard zijn gebleven. Maar goed, Westworld komt als het goed is gewoon nog dit jaar uit in Amerika.


Production has been temporarily shut down on HBO's highly anticipated drama "Westworld," sources tell Variety.

The ambitious project, which doesn't have an official premiere date, was shuttered for two months so executive producers Jonathan Nolan and Lisa Joy can catch up on the final four scripts. Sources say the California-based production, which was originally scheduled to wrap in November, is now set to resume in March.

"As we head into the final phase of production on 'Westworld,' we've made the decision to take a brief hiatus in order to get ahead of the writing," said HBO in a statement.

Sources tell Variety the shutdown is temporary and that HBO is confident that the series will make its targeted premiere date. HBO has yet to specify a date beyond saying it will air in 2016.

Reageer