Herman Brood: "KUNST... BEGIN DRRR NIET AN" trailer

RDJ134 25 januari 2016 om 16:51 uur

Wie net als ik de jaren zeventig en tachtig bewust hebben mee gemaakt, weet wat voor ongelofelijke baas Herman Brood was. Zijn muziek is typerend voor de genoemde tijdperken en zijn carrière als kunstenaar in de jaren negentig heeft nog steeds invloed op deze tijd. Dit jaar was Herman Brood zeventig geworden, maar besloot na een leven vol drank drugs en rock & roll die op 11 juli 2001 besloot een einde aan zijn leven te maken door van het Hilton Hotel in Amsterdam te springen met een briefje in zijn zak, waar op de tekst stond: Ik heb er geen zin meer in, misschien zie ik jullie nog wel eens. Maak er een mooi feest van.

Op 19 februari zal de documentaire Kunst... Begin DRRR niet an verschijnen via de bekende digitale kanalen en op DVD. Hier in zal nooit eerder vertoonde privé beelden van deze Rock & Roll Junkie voorbij komen met zijn werk en zijn leven en ontmoeting met Desi Bouterse. Vandaag verscheen er het onderstaande persbericht en trailer.


"KUNST...BEGIN DRRR NIET AN" is de eerste film over Herman Brood die vooral ingaat op zijn leven als beeldend kunstenaar. Dankzij uniek filmmateriaal wordt er een beeld geschetst van een minder bekende kant van Herman Brood: de gevoelige kunstenaar die in de rust van zijn atelier met relativering, humor en enorme daadkracht een grote hoeveelheid kunstwerken realiseert. Heel dicht op de huid gefilmd zien we Herman met o.a. zijn moeder Beppie en met Desi Bouterse, die geconfronteerd wordt met onverwachte directe vragen van de zanger/ kunstenaar. Heftig is ook de scène waarin Herman een voorspellende situatie schetst die letterlijk het einde van zijn leven zou worden...



Reageer