Batman v Superman: Dawn of Justice breekt opbrengst records in NL

RDJ134 28 maart 2016 om 15:17 uur

Hoewel de pers en bezoekers van Batman v Superman: Dawn of Justice allemaal teleurgesteld zijn en de recensies vrij negatief, zijn er dit weekeinde toch een shitload aan mensen naar deze film gegaan. Hier mee brak deze een record en dat maakte het de grootste openingsweekend ooit voor een superhelden film ooit in Nederland. Het hele persbericht er over kan je hier onder lezen:


De film Batman V Superman: Dawn of Justice heeft afgelopen weekend in Nederland 1.510.087 Euro opgebracht en behaalde daarmee het grootste openingsweekend ooit voor een superheldenfilm.

Batman V Superman: Dawn of Justice verbreekt het record van The Dark Knight Rises uit 2012. De film van Christopher Nolan met in de hoofdrol Christian Bale als Batman behaalde in 2012 in Nederland een box office van 1.406.254 Euro tijdens het openingsweekend.

Wereldwijd breekt het openingsweekend van Batman V Superman: Dawn of Justice ook records. De film beleefde het grootste openingsweekend ooit voor een superheldenfilm wereldwijd, met een totale box office van 424,1 miljoen dollar. De film staat daarmee ook in de top vijf beste weekendopeningen wereldwijd ooit.

Reageer