TaeKwonDo Rockers vs. Cocaine-Dealing Ninjas: The True Story of Miami Connection

RDJ134 14 mei 2016 om 21:00 uur

Als je een vaste bezoeker van Eigenwereld.nl bent, dan weet je ook dat ik gek ben op hele foute B-Movie films. Ik heb vooral in de jaren tachtig zoveel pulp shit voorbij zien komen en daar was Miami Connection (1987) er ook één van. Een film over ninja dealers en een groepje misfits die aan TaeKwonDo deden en uiteraard was dit project een flop dat eindigde in de videotheken als actie film, waar van er al zoveel waren.

Maar achter de Miami Connection zit een heel verheel, de maker Y.K. Kim verloop al zijn geld hier aan en ook de acteurs hadden een heel apart leven. Pas geleden heeft iemand de film opnieuw ontdekt en kwam er achter dat deze een grote schare fans heeft. Om een lang verhaal kort te houden: hier is een documentaire over de film die je als liefhebber van foute en slechte actie films gezien moet hebben.


Forty years ago, a homeless Korean immigrant built an Orlando martial arts empire. In 1987, he recruited his devoted students to act as amateur cast and crew for his ill-fated action movie, Miami Connection, which follows a TaeKwondo themed synth rock band in their battle against drug-dealing motorcycle ninjas.

In the inaugural episode of OUTSIDER, a show that uncovers the singular minds behind the world's strangest movies, VICE investigates the fall and rise of this misfired masterpiece.



Reageer