Pokémon Go nu ook in Nederland verkrijgbaar

RDJ134 16 juli 2016 om 16:46 uur

Hoewel al bijna twee miljoen Nederlandse al Pokémon Go via een omweg hebben gedownload, is sinds van daag de App officieel (Android en IOS)) te downloaden. De reden voor deze versnelling is waarschijnlijk omdat de .apk illegaal geshared wordt en er bestanden met virussen en backdoors verschijnen. De website Tweakers heeft dit zeer uitgebreide artikel en recensie gemaakt die je een goed beeld geeft met wat deze game doet en niet doet.


Pokémon Go is een augmented-realitygame, waarbij de camera van de smartphone of tablet gebruikt kan worden om de wereld te verkennen en om Pokémon te vangen. Het concept is vergelijkbaar met Ingress, dat ook door Niantic is ontwikkeld. De locaties van zogenaamde Gyms waar spelers om dienen te strijden, zijn gelijk aan de strategische punten van Ingress.

De app is geoptimaliseerd voor smartphones, maar kan ook op tablets werken. Het Android-apparaat moet over versie 4.4 of nieuwer van het OS beschikken en minimaal 2GB ram hebben. In de praktijk werkt de app echter ook op smartphones met minder ram. De app is compatibel met Android-apparaten die over een Intel Atom-soc beschikken, ook al staat in de beschrijving van de apps van niet.

Reageer