Vanavond op TV / 12 november

RDJ134 12 november 2010 om 16:03 uur

Deze vrijdag avond is behoorlijk hectisch met de films, want er zijn maar liefst vijf noemenswaardige flicks op de Nederlandse TV te zien. Onze film voor vanavond is dan ook het geniale en tegelijk erg indrukwekkende A Beautiful Mind uit 2001.

1: 20:30 kickt RTL 5 de avond af met de flauwe en melige Disaster Movie (2008) waarin alle rampen films van de afgelopen jaren genadeloos op de hak worden genomen. Leuk tijdens het indrinken of als je een sjaak gesmoked hebt. Of...als je in een melige bui bent.



2: Wie geen zin heeft in een half gare spoof komedie kan om 20:30 beter naar RTL8 overschakelen voor A Beautiful Mind uit 2001, waar we het waargebeurde levens verhaal van Nobel Prijs winnaar John Forbes Nash Jr (een wiskundige genie) kunnen zien. Deze goede man lijd aan schizofrenie en hier bij lopen realiteit en fictie door elkaar heen. Erg sterke film met in de hoofdrol Russell Crowe.



3: Wie zin heeft in een lekkere sprookjes film (met een te Christelijke ondertoon) kan om 20:30 afstemmen op SBS. Want daar is The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe (2005) te zien. Dit verteld het verhaal van vier kinderen die door een kast in te kruipen in de wereld van Narnia terecht komen. Volgende week zal het tweede deel wederom op SBS te zien zijn, en een week later draait het laatste deel in de Nederlandse bioscopen.



4: Wie toch nog zin heeft in wederom een flauwe film kan wederom op RTL 5 terecht voor Not Another Teen Movie (2001). Deze neemt alle romantisch tiener films in de maling en vooral die van John Hughes.



5: Tot slot is er om 01:05 op SBS misschien wel één van de beste James Bond films ooit gemaakt te zien, want Goldfinger (1964) is simpel wel een grote klassieker. Als is het alleen al voor de scene waarin een vrouw helemaal onder het goud zit, en dan bedoel ik niet als een Anita.

Reageer