Gran Turismo 5 komt op 24 november uit

RDJ134 12 november 2010 om 20:15 uur

Sony was vandaag zo vriendelijk om het onderstaande persbericht in onze inbox te dumpen, daarin staat dat Gran Turismo 5 eindelijk op woensdag 24 november in de winkels ligt. Dit is goed nieuws, want deze titel is al jaren in ontwikkeling en is het de grote vraag is of deze nog de toren hoge verwachtingen waar kan maken.

2 november 2010 - Sony Computer Entertainment bevestigt vandaag dat Gran Turismo® 5 op woensdag 24 november in Europa in de winkels ligt.

"Gran Turismo 5 is een ambitieus project, dat zo uitdagend en complex is dat we het ons eigen Apollo-ruimteprogramma noemen", zegt Kazunori Yamauchi, president van Polyphony Digital Inc. "Toen we in 1997 de eerste Gran Turismo maakten, wilden we het racegenre volledig op zijn kop zetten. Met behulp van de technische mogelijkheden van PlayStation 3 maakten we met GT5 opnieuw een revolutionaire game, die voldoet aan onze hoge kwaliteitseisen en die de verwachtingen van de fans overtreft. Bij ons komen de loyale liefhebbers van Gran Turismo altijd op de eerste plaats. Daarom viel het ons ook zo zwaar dat we moesten besluiten om de release van de game uit te stellen, dat was echt een vreselijk moeilijke beslissing. Ik verontschuldig me bij iedereen die we zo lang hebben laten wachten. Hopelijk zijn jullie snel over de teleurstelling heen als jullie eenmaal hebben kennisgemaakt met de talloze racemogelijkheden in Gran Turismo 5."

In Gran Turismo 5 scheur je over het asfalt van 's werelds beroemdste racecircuits, levensecht nagemaakt in HD. Dat doe je achter het stuur van legendarische sportwagens, van klassiekers tot hypermoderne nieuwe auto's. Vandaag werd de volledige lijst van de meer dan duizend wagens in de game bekendgemaakt, met onder meer de Lamborghini Murciélago LP 670-4 SuperVeloce, de Lexus LFA en de McLaren MP4-12C. Ook de complete lijst met circuits werd onthuld. Je kunt het tegen andere spelers opnemen op bekende GT-banen als de Autumn Ring Deep Forest Raceway en de Grand Valley Speedway, maar ook op beroemde echte circuits als de Nürburgring en Laguna Seca.

Ga voor meer informatie over Gran Turismo 5 naar http://www.gran-turismo.com.

Reageer