Alle jaar gangen van Nintendo Power staan nu online

RDJ134 4 augustus 2016 om 00:00 uur

Vroegah voor dat internet net een onderdeel van iedereens leven was, moesten wij gamers het doen met de bladen die verschenen. Daar in konden we zien wat er aan ging komen, reviews en natuurlijk guides en tips voor diverse titels. Want even Googlen als je vast kwam te zitten in een game, zat er gewoon niet in en was het proberen of wachten tot er een guide in een blad verscheen. In Nederland had je een Nintendo Club Magazine en begin jaren negentig natuurlijk de Power Unlimited die van mij nu ook wel eens een stille dood mag sterven.

Nu hadden de Amerikaanse Nintendo fans de Nintendo Power, waar in ze alle nieuwtjes en tips konden vinden, en dit was voor dertien jaar lang voor veel gamers een soort van bijbel geworden. Maar dode bomen media is verleden tijd en was het voor Nintendo Power in 2012 game over en geen 1UP meer. Maar nu zijn alle Nintendo Power magazines online gezet op het Internet Archive, waar je ze nu GRATIS!! online kan terug lezen en dat is fookin a als je een echte retro gamer bent en goed lees voer voor de komende maanden tijdens het poepen.


Nintendo Power is a discontinued news and strategy magazine which was initially published in-house monthly by Nintendo of America, and later run independently. In December 2007, Nintendo contracted publishing duties to Future US, the U.S. subsidiary of British publisher Future. It had one of the longest lifespans of all video game magazines in the United States and Canada, and was Nintendo's official magazine in North America. On August 21, 2012, Nintendo announced that it would not be renewing their licensing agreement with Future Publishing, and that Nintendo Power would cease publication in December 2012. The final volume, Volume 285, was released on December 11, 2012.

Reageer