Pokémon Go Hoofdstad Kijkduin is Pokémon overlast beu *update 22:04*

RDJ134 18 augustus 2016 om 16:00 uur

All Fun and Games until Somebody Loses an Eye is niet alleen een bekend boek, maar ook een passende uitspraak voor bepaalde gebeurtenissen. Zo ook met Kijkduin de badplaats die zich pas geleden profileerde als de Pokémon Go hoofdstad maar nu de overlast die het mee brengt zo beu is dat ze de developer Niantic hebben gevraagd om minder zak monstertjes te laten verschijnen. Hoe erg het uit te hand kan lopen is te zien in de onderstaande video die bij het persbericht mee kwam.

Update: De PVV heeft nu Kamervragen gesteld over de overlast.

Update: Nieuwe video van een swarm Pokémon spelers.


De Pokémon-hoofdstad van Nederland kan het niet meer aan. Kijkduin heeft te veel overlast door het spel Pokémon Go en gaat in gesprek met appbouwer Niantic. Ze willen dat er laat in de avond en nacht minder Pokémon verschijnen. Er moeten ook minder Pokémon in het duingebied rondom Kijkduin komen.

"We willen dat Pokémon-jagers uit het beschermde gebied wegblijven, zodat ze het niet beschadigen", zegt een woordvoerder van de gemeente Den Haag tegen Omroep West. Eerder werden er al extra handhavers ingezet. Daarnaast werden hekken verhoogd en extra vuilnisbakken en wc's geplaatst.
Zakkenrollers en troep

Ook de overlast voor omwonenden is een groot probleem, zegt de ondernemersvereniging in Kijkduin. De afgelopen tijd werd er geklaagd over zakkenrollers, onveilige situaties en troep. Dat vindt de vereniging jammer, want ze zijn ook blij met de Pokémon-spelers. "We krijgen steeds meer signalen van bewoners, maar we zijn er voor beiden. Dus het is voor ons een beetje balanceren."

Kijkduin plaatste een week geleden nog een Pikachu-paal; een paal met een grote afbeelding van een Pokémon. Ook riep de gemeente Kijkduin uit als Pokémon-hoofdstad van Nederland.All Fun and Games until Somebody Loses an Eye





Reageer