Vanavond op TV / 8 december

RDJ134 8 december 2010 om 16:12 uur

BOOYAAH!! de week is eindelijk door midden en dat is goed te zien met het film aanbod voor vanavond, want er zijn maar liefst vijf films die je zeker kan gaan downloa... ik bedoel kijken op de Nederlandse TV. Onze film tip voor vandaag was easy, want de nerd in mij aanbid nog steeds de film Star Gate 1994 waar uit later diverse TV series uit voort kwamen.

1: 20:30 is op RTL 8 het op waar gebeurde feiten gebaseerde An American Haunting (2005) te zien, een horror film waarbij de familie Bell bezoek krijgen van een geest die hun het leven zuur maakt. Als we de ' waargebeurde feiten' uit 1818 moeten geloven is dit het eerste zaak waarbij een geest iemand vermoorde. Hoe dan ook een vermakelijke horror film.



2: Wie geen zin heeft in een spook verhaal kan voor puberale en dubbelzinnige grappen terecht op RTL 5. Want daar is vanaf 20:30 American Pie 2 (2001) te zien, waarin de cast proberen het succes van eerste deel over te doen. Maar is meer een aan één schakeling van diverse scènes te noemen dan een vast verhaal. Gelukkig is de humor zo flauw dat het weer leuk is om te zien.



3: Natuurlijk kijken de echte nerds en geeks niet naar de boven genoemde films, maar stemmen af op RTL 7 om het briljante Star Gate uit 1994 te zien. Want het Amerikaanse leger heeft een sterren portaal in hun bezit en daar mee kan er gereist worden naar een andere wereld die veel weg heeft van het oude egypte. De film speelt heerlijk met science fiction en probeerd het nog eens goed te onderbouwen. Uiteraard is er de strijd tussen de het goede en kwade en de nodige humor.



4: Wie niet zijn polsen met American Pie 2 heeft door gebeten kan blijven zitten op RTL 5 om op 22:30 verder te kijken naar American Wedding uit 2003. Ook dit is een zinkend schip en de laatste film waarin enkele acteurs uit de eerder films is te zien, daarna kwamen nog diverse vervolgen die steeds triester werden.



5: Tot slot van deze woensdag kan je om 23:00 op RTL 7 kijken naar het legendarische en beruchte Waterworld uit 1995. In deze post apocalyptische film zien we hoe de hele wereld onder water staat en er oorlogen worden gevoerd om grond. Deze film was de doodsteek voor de carriere van Kevin Costner en leverde de inmiddels overleden Dennis Hopper een prachtige rol op. Leuk detail is dat een oude vriend van me (die ik inmiddels al jaren niet meer gesproken hebt) hier in Den Haag zijn coffeshop naar deze film heeft vernoemd.

Reageer