Vanavond op TV / 9 december

RDJ134 9 december 2010 om 16:12 uur

Nog één dag en dan gaan we weer massaal van ons weekeinde genieten, maar voor het zo ver is zijn er vanavond nog diverse films op de Nederlandse TV te zien. Normaal gesproken had onze film tip de beiden Aliens vs Predator films geweest, maar The Prestige (2006) is zo bizar anders dan je op het eerste gezicht ziet. Dus gewoon checken die handel.

1: Om 20:30 begint op RTL 7 Aliens vs Predator uit 2004, en ook al werd deze film door de bezoekers massaal genegeerd. Het is ondertussen een sci-fi cult klassieker geworden dus niet goed niet slecht maar verplichte kost om te zien. Waneer een groep wetenschappers op Antarctica in het ijs een aantal pyramides vinden, weten ze niet dat dit de plek is waar Predators tegen Aliens vechten en zo hun mannelijke status behalen.



2: Veronica zend om 20:30 het geniale The Prestige (2006) uit, daarin zien we hoe twee goochelaars (Hugh Jackman en Christian Bale) elkaar proberen af te troeven met hun trucs. Alleen loopt de spanning tussen de twee op dat het steeds grotere en bizardere vormen aan neemt. Zeer verassend einde die je echt niet aan ziet komen. Vandaar dat dit ook de film tip van vandaag is.



3: Wie voor de eerste film van vandaag heeft gekozen en blijft zitten kan om 22:20 op RTL 7 genieten van Aliens vs Predator Requiem uit 2007. Daarin staan beide rassen elkaar naar het leven in een klein Amerikaans stadje. Lekker over de top, bloederig en science fiction dat je gewoon gezien moet hebben.



4: Tot slot kan je vanavond alvast in de kerst stemming komen met de eerste Lethal Weapon (1987) film. Daarin zien we Mel 'you will blow me first' Gibson in de rol van een suicidale agent die zo zijn eigen regels heeft, en Danny Glover die bijna tegen zijn pensioen aanzit en tijdens de film meer keren roep that he's to old for this shit, dan Steven Seagal roept dat hij Martial Arts gestudeerd heeft in een aflevering van Lawman. Maar goed lekkere actie en 80's cop buddy film.

Reageer