Vanavond op TV / 11 december

RDJ134 11 december 2010 om 16:12 uur

Deze zaterdag avond is goed gevult met films die wij van Eigenwereld.nl helemaal de shit vinden. Want naast drie Karate Kid films (Wax on... wax off. Wax on... wax off. bitch) is er ook één van de beste science fiction films ooit te zien. Want Pitch Black is onze film tip voor vandaag, en als je echt zin hebt kan je ook het matige vervolg er na kijken.

1: 20:00 is op SBS voor de zoveelste keer Bruce Almighty uit 2003 te zien, een flauwe komedie waarin rubberen bekken trekker Jim Carrey van God (Morgan Freeman) zijn krachten krijgt om te laten zien hoe moeilijk het is om deze wereld te besturen. Uiteraard gaat Jim Carrey hier op zijn eigen manier mee om, wat een paar leuke stukjes oplevert. In 2007 verscheen er nog een vervolg onder de titel Evan Almighty met de 40 year old virgin ster Steve Carell, die niet in de schaduw van Carrey kan staan.



2: 20:00 is bijna verplicht afstemmen op RTL 5 voor het geniale Pitch Black (2000) die voor Vin Diesel de grote doorbraak in Hollywood was. Wanneer een ruimte schip neerstort overleven slechts enkele van de passagiers de landing op een vreemde planeet, onder hen zit ook Riddick en gevangene. Om te overleven op deze vijandelijk planeet hebben ze hem keihard nodig. Deze film was redelijk low budget, maar heeft een unieke sfeer en Vin Diesel spuugt de ene oneliner na de ander er uit.



3: Wie geen zin heeft in science fiction kan om 20:00 beter afstemmen op RTL 7 voor mijn jeugd sentiment, namelijk de originele The Karate Kid uit 1984. Waar in de tiener Daniel Larusso in een nieuwe stad komt te wonen en daar geen echte vrienden heeft, wanneer hij in de smaak valt bij het meisje van een bully is hij het nieuwe doelwit van de groep. Wanneer ze hem bijna dood slaan word hij gered door zijn conciërge die hem karate leert en zo de moed geeft om tegen zijn plaaggeesten op te staan. Heerlijke jaren 80 meuk die je een goed gevoel geeft.



4: 21:35 is op Veronica het verassende Passenger 57 (1992) te zien, daar in speelt de belasting ontduiker Wesley Snipes een terrorisme expert die toevallig in het zelfde vliegtuig zit als een.... gevangen terrorist die word vervoerd. Je raad het al hij ontsnapt en neemt het vliegtuig over en Snipes is de enige die hem kan stoppen. Wie overigens goed op let kan nog een toen niet verlepte Elizabeth Hurley spotten.



5: Na Pitch Black was Vin Diesel fucking hot in Hollywood (en had zelf een hele vette video game op de Xbox en de Xbox 360) en duurde het maar liefst vier jaar voor dat de film een vervolg kreeg. Deze had niet alleen een mega groot budget maar ook een crappy verhaal. The Chronicles of Riddick die om 22:05 op RTL 5 is te zien, is geen super maar ook geen slechte film. Op het ogenblik gaat het gerucht dat er een derde deel in de Riddick serie gaat komen, hopelijk met een beter verhaal.



6: Wie na The Karate Kid blijft zitten kan vanaf 22:30 kijken naar.. The Karate Kid II. Daarin gaat Mr. Miyagi terug naar zijn geboorte land om zijn stervende vader te zien, alleen heeft hij nog ruzie met een oude rivaal daar die hem dood wilt hebben. Aangezien Daniel ook mee is gereisd moet deze het ook ontgelden. Dit succes dat twee jaar na het origineel uitkwam deed het ook niet zo heel erg goed in de bioscopen. Detail ik heb ooit school gespeibelt om deze film in de bioscoop te kunnen zien.



7: Tot slot is er om 00:40 The Karate Kid III uit 1989, daar in zien we hoe de eigenaar van de Cobra Kai Dojo John Kreese (pracht rol van 80's icoon Martin Kove) nog steeds kwaad is over de nederlaag die hij gehad in het eerste deel. Daarom besluit hij om Daniel tegen Mr.Miyagi uit te spelen door een wig tussen beiden te maken. Hier voor gebruikt hij zijn oude vriend Terry Silver die bijna psychopatische neigingen heeft. Hier mee komt de vriendschap tussen Mr Miagi en Daniel onder spanning te staan. Zes jaar later verscheen er nog het uber slechte The Next Karate Kid en deze was toen al zonder Ralph Macchio aka Daniel.

Reageer