Playlogic maakt een doorstart

RDJ134 21 december 2010 om 19:19 uur

Vier en een halve maand geleden kon je hier op Eigenwereld.nl lezen dat het Amsterdamse Playlogic (bekende van sliploze boothbabes en banden met de onderwereld) zijn laatste adem had uitgeblazen. Maar iemand heeft waarschijnlijk een nieuw muntje in geworpen, want het bedrijf maakt zoals je hier onder kan lezen een nieuwe doorstart.

Vandaag is bekend gemaakt dat Playlogic doorstart uit faillissement. Na een langdurig traject onder leiding van de curatoren van CMS Derks Star Busmann, Marc van Zanten en Marlous de Groot, is er overeenstemming bereikt over een doorstart van de activiteiten van Playlogic. De doorstart wordt gerealiseerd door de nieuw opgerichte onderneming Playlogic Entertainment N.V.
De Amerikaanse beursgenoteerde vennootschap Playlogic Entertainment Incorporated (PLGC) maakt geen onderdeel meer uit van de doorstart.


Publishing

De activiteiten van de nieuwe onderneming Playlogic Entertainment N.V. zullen zich voornamelijk richten op het wereldwijd digitaal publishen van games op de platformen van Microsoft, Nintendo en Sony.

Een gedeelte van het voormalig personeel treedt per 1 januari 2011 weer in dienst.
Op korte termijn zal bekend worden gemaakt welke games door Playlogic als publisher digitaal uitgebracht zullen gaan worden.



Mobile Gaming & Gambling

Daarnaast zal Playlogic haar activiteiten uitbreiden met een buitenlandse dochteronderneming die zich richt op de zeer snel groeiende markt van kansspellen (Play For Fun en Play For Real) voor mobiele telefoons, tablets en de online markt.

Playlogic Entertainment N.V. is in afrondende onderhandelingen met betrekking tot de overname van een onderneming die reeds operationeel is in deze markt. Hieromtrent zal binnen enkele weken nader medeling worden gedaan


Directie

De directie zal worden gevoerd door Rogier W. Smit en Marcel Noordeloos treedt in dienst als financieel directeur. Voorzitter van de raad van advies wordt Willem M. Smit.

Reageer