Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System aangekondigd

RDJ134 27 juni 2017 om 00:23 uur

De geruchten gingen al een tijdje, maar de Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System is een feit. Gisteren maakte Nintendo bekend dat deze SNES mini er aankomt en met een grote verrassing. Want Star Fox 2 zal er bij zitten en deze titel is nooit uitgekomen omdat deze zo goed als klaar was toen het game over was voor de SNES en de Nintendo 64 voor de deur stond. Ik hoop er echt één te kunnen kopen, want de SNES is serieus mijn favoriete 16-Bit console waar ik echt de shit uit emuleert en soms op orignele hardware speelt in combinatie met de Super Everdrive waar van je mijn recensie hier kan lezen.


Op 29 september verschijnt het Super Nintendo Entertainment System, Nintendo's opvolger van het legendarische Nintendo Entertainment System, in een nieuwe, kleinere vorm als het Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System.
De Super Nintendo verscheen in 1992 in Europa en veel games die ervoor uitkwamen worden vaak genoemd in lijsten met beste games aller tijden - waaronder klassiekers als Super Mario World, The Legend of Zelda: A Link to the Past, Super Mario Kart, Super Metroid en F-ZERO.

Het Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System bevat 21 voorgeïnstalleerde klassieke games en kan met de bijgeleverde HDMI-kabel gemakkelijk worden aangesloten op elke hd-tv. Bezitters van het systeem kunnen voor het eerst genieten van het science-fictionavontuur Star Fox 2, het vervolg op het originele Star Fox game (dat in Europa onder de naam Star Wing verscheen). Deze game werd tijdens het Super Nintendo-tijdperk gemaakt maar is nooit verschenen... waar dan ook!

Het Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System heeft hetzelfde uiterlijk als het originele systeem - maar dan kleiner - en biedt standaard toegang tot 21 games:

· Contra III: The Alien Wars
· Donkey Kong Country™
· EarthBound™
· Final Fantasy III
· F-ZERO™
· Kirby™ Super Star
· Kirby's Dream Course™
· The Legend of Zelda™: A Link to the Past™
· Mega Man® X
· Secret of Mana
· Star Fox™
· Star Fox™ 2
· Street Fighter® II Turbo: Hyper Fighting
· Super Castlevania IV ™
· Super Ghouls 'n Ghosts®
· Super Mario Kart™
· Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars™
· Super Mario World™
· Super Metroid™
· Super Punch-Out!!™
· Yoshi's Island™

Al deze games worden algemeen als klassiekers beschouwd. Een aantal van deze games zijn enorme RPG's die tientallen uren speeltijd vereisen, zoals Secret of Mana, Final Fantasy III, EarthBound en Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars. Zelfs de superfans die alles al meermaals gespeeld hebben kunnen uitkijken naar iets nieuws, want het nooit eerder uitgebrachte Star Fox 2 komt nu voor het eerst beschikbaar voor het gamend publiek. (Spelers moeten hun vaardigheden bewijzen door het eerste level van het originele Star Fox te vervolmaken om zo Star Fox 2 vrij te spelen.)

Het Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System wordt geleverd inclusief een HDMI-kabel, een USB-oplaadkabel* en twee bedrade Super NES Classic Controllers - zodat spelers meteen in de multiplayer-actie kunnen duiken. Enkele van de games met multiplayer-opties zijn Street Fighter II Turbo: Hyper Fighting, Super Mario Kart, Contra III: The Alien Wars en Secret of Mana.

Reis terug naar de jaren negentig en geniet van klassieke topgames op het Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System, vanaf 29 september in Europa.

*Hou er rekening mee dat een voedingsaansluiting voor de USB kabel nodig is om met het systeem te spelen maar niet in de verpakking beschikbaar is.

Reageer