Schrijver en bedenker van Beertje Paddington overleden

RDJ134 28 juni 2017 om 15:43 uur

Toen ik nog een hele kleine RDJ134 was, had ik van mijn ouders een platenspeler gekregen in de vorm van een lievenheersbeestje en een pak platen met onder anderen de verhalen van Beertje Paddington die ik over en over luisterde. Later toen ik ouder werd las ik de boeken en genoot ik vorig jaar van de gelijknamige film die een leuk avontuur op zich zelf was en die dit jaar een vervolg krijgt. Maar vandaag werd bekend dat de bedenker van dit typisch Britse beertje (en symbool), Michael Bond op 91 jarige leeftijd is overleden in zijn woonplaats Londen. Dit is heel erg triest, maar deze man heeft een deel van mijn en vele andere mensen hun jeugd gevormd met een verdomd leuk karakter die de fantasie laat spelen en een goed gevoel gaf.


De Britse kinderboekenschrijver en bedenker van Beertje Paddington, Michael Bond, is overleden. Dat heeft uitgever HarperCollins bekendgemaakt. Bond, die 91 was, overleed in zijn woning na een kort ziekbed.

Bond werd geboren in Newbury, in het zuiden van Engeland. Hij begon met schrijven in 1945, toen hij in het leger zat. Zijn eerste boek bracht hij uit in 1958 en heette A Bear Called Paddington. Het werd een enorm succes.

Zijn creatie verscheen in meer dan twintig boeken en in drie televisieseries. In 2014 kwam er een film uit waarin Beertje Paddington de hoofdrol speelde.

In totaal zijn er in bijna twintig landen meer dan 35 miljoen boeken verkocht over de avonturen van de beroemde beer. Voor zijn werk kreeg Bond verschillende onderscheidingen.

Reageer