Batman: Arkham City krijgt een mini comic serie

RDJ134 9 februari 2011 om 19:45 uur

Al sinds enkele jaren gaan games en comics bijna hand in hand samen, en zo nu en dan zijn deze een prequel of aanvulling voor een game. Een goed voorbeeld hier van is oa Halo. Nu kreeg ik vandaag het onderstaande persbericht in me mail over de aankomende zes delige mini comic serie van Batman: Arkham City, deze zal tegen betaling digitaal worden aangeboden. Net als de gratis .cbr versie zullen we maar zeggen.

Batman: Arkham Asylum was een van de meest succesvolle video games uit 2009 en werd onderscheiden met het Guinness World Record voor "Most Critically Acclaimed Superhero Game Ever." In mei komen fans te weten wat er precies is gebeurd in de periode tussen Batman: Arkham Asylum en het langverwachte vervolg in BATMAN: ARKHAM CITY. Een zesdelige miniserie dicht het gat tussen de twee games en vormt de inleiding voor de release van de game dit najaar.

Batman: The Animated Series is geschreven door Paul Dini (die ook beide Arkham games heeft geschreven) en getekend door Batman: Arkham Asylum en Batman: Arkham City conceptueel artiest Carlos D'anda. BATMAN: ARKHAM CITY speelt zich een jaar na de originele game af, waar Quincy Sharp, ex-Arkham directeur en de nieuwe burgermeester van Gotham City heeft besloten het beruchte instituut te sluiten. In plaats hiervan richt hij 'Arkham City' op, het nieuwe maximaal beveiligde thuis voor alle gangsters en gestoorde criminele meesterbreinen van Gotham City.

Binnen de zwaar versterkte muren van een uitgestrekte wijk in het hart van Gotham City kunnen de criminelen vrij rondlopen, zolang ze niet proberen te ontsnappen. Sharp heeft Dr. Hugo Strange , een man die weet dat Bruce Wayne Batman is, aangesteld om deze stadsgevangenis te runnen.

Iedere uitgave van de miniserie is wereldwijd digitaal beschikbaar voor $2.99 per stuk. Deze uitgaven worden afgewisseld met een 8-pagina eerste digitale uitgave die verder ingaat op het verhaal van de miniserie. Deze digitale verhalen, geschreven door Dini en getekend door verschillende artiesten, richten zich op de vele vijanden van The Dark Knight als ze strijden om de macht in deze nieuwe stad binnen een stad. Iedere 8-pagina digitale uitgave is verkrijgbaar voor $0.99, die los van de delen van de miniserie uitkomen en later worden opgenomen in de verzamelde editie van BATMAN: ARKHAM CITY worden gebundeld.

"De digitale eerste verhalen bieden een unieke stimulans voor fans om de interessante en opwindende verhalen te ervaren die verder gaan dan de verhalen in de papieren strip," aldus Jim Lee, DC Comics mede-uitgever, "De extra pagina's dienen als intermezzo tussen de reguliere uitgaven en zijn niet noodzakelijk om het hoofdverhaal van de miniserie te kunnen volgen. Fans kunnen deze intermezzo's ook later op papier lezen, wanneer het als verzamelde uitgave wordt uitgebracht."

Lees de strip voor je de game gaat spelen en kijk uit naar de allereerste cover, waarop gebruik is gemaakt van in-game graphics.

BATMAN: ARKHAM CITY wordt de eerste maand als dubbeluitgave uitgebracht, waarbij nummer 1 en 2 in mei worden uitgebracht.

Reageer