Vier The Big Lebowski - The Dude Day op 14 bij jouw in de buurt

RDJ134 9 mei 2018 om 16:25 uur

The Big Lebowski uit 1998 is een pop culture film op en top, een totaal gestoord verhaal, prachtige en voor al kleurrijke karakters, maar ook visueel heel erg sterk. Op 14 mei is het Dude day en voor wie in 1998 nog vloeibaar was of simpel weg andere dingen deed is er de kans om de film nogmaals in de bioscopen te bekijken, want die dag zal The Big Lebowski voor zijn twintigste verjaardag nog eenmaal op het witte doek te zien zijn. Nu zal de film in een hoop theaters te zien zijn en er worden zelfs White Russians uitgedeeld, alleen denk ik niet dat de bioscopen willen dat je gaat zitten blowen, hoewel een echte DUDE hier schijt aan zou hebben.


Maandag 14 mei a.s. is het precies twintig jaar geleden dat de cultklassieker The Big Lebowski, geregisseerd door Academy Award©-winnende filmmakers Joel en Ethan Coen, werd uitgebracht. Om het jubileum te vieren is die dag uitgeroepen tot The Dude Day en zijn er vertoningen in meer dan tachtig bioscopen en filmtheaters. De misdaadkomedie wordt geroemd om zijn citeerbare dialogen, iconische personages en onvergetelijke scènes.

In verschillende theaters worden er Dude-waardige evenementen georganiseerd, waarbij bezoekers wordt opgeroepen om net als The Dude in ochtendjas naar de film te gaan onder het genot van White Russians (koffielikeur met rum). In het café Groninger Forum wordt zelfs een heuse bowlingbaan aangelegd en in LUX Nijmegen wordt er een The Big Lebowski-café gebouwd met daghap, White Russians en een quiz. Kinepolis pakt het groots aan in tien bioscopen met een BBB (Bier, Burgers en Blockbuster) en serveert aan elke bezoeker in ochtendjas een gratis biertje.

Een volledige lijst met theaters is hier te vinden.
[/quote[



Reageer