Nieuws: Nieuwe RIG 300-Serie en RIG 400 Pro-Gaming Headsets nu verkrijgbaar

Geschreven door RDJ134 op 16 augustus 2018 om 23:04 uur

Sinds een kleine twee jaar gebruik ik voor het gamen op de Xbox One headsets van Plantronics. De eerste die ik kocht was de RIG 500HS Stereo headset waar van je mijn recensie hier kon lezen. Maar deze ruilde ik begin dit jaar om voor de 400HX (recensie) die Dolby Atmos heeft en als je daar eenmaal van geproefd hebt wil je nooit meer wat anders. Sinds vandaag is er een RIG 300serie voor de bekende consoles en PC verschenen en de RIG 400 Pro HC die de verbeterde versie is van de headset die ik zelf gebruik. Voor de prijs hoef je het niet te laten want 60 euro voor een Dolby Atmos headset is verdomd cheap en je krijgt er goede kwaliteit voor terug.


De RIG 300-serie, speciaal ontworpen met nieuwe gamers en hun ouders in het achterhoofd, is beschikbaar als Xbox One- (HX), PlayStation- (HS), Universal- (HC) en pc-editie. Ze hebben een modulair, duurzaam ontwerp met open oorschelpen die lichtgewicht en comfortabel zijn, dus heel geschikt voor lange spelsessies. Ze helpen de gamer ook om zich bewust te blijven van zijn échte omgeving voor veiligheid en gemak. Extra functies zijn onder meer:

• SoundGuard akoestische veiligheidstechnologie die het gehoor van gamers beschermt tegen onverwachte audiopieken en maximale DB-niveaus.

• 40 mm drivers die responsieve bas leveren voor high-definition audio die elk detail versterkt.

• Inline-bediening voor spelvolume en mute.

De RIG 400 PRO HC verbetert de vorige versie van de RIG 400 om de competitieve gamer te helpen nog vaker te winnen met de RIG Game Audio Dial (waarop patent is aangevraagd) die je het volume met aanrakingen van je vingertoppen laat regelen. Andere, prestatie verhogende functies zijn onder andere:

• Dubbelmateriaal oorkussens die geluid van buitenaf blokkeren met vocht afvoerende stof om ervoor te zorgen dat de headset tijdens lange gevechten comfortabel blijft zitten.

• Dynamische 40 mm-drivers met lage frequentie-resonators.

• De mogelijkheid om driedimensionaal geluid te ontgrendelen met een prepaid Dolby Atmos for Headphones -activeringscode*

*Dolby Atmos is alleen voor Xbox One en niet opgenomen in het HS-model voor PlayStation 4.

"De nieuwe RIG 300-serie en RIG 400 PRO HC zijn nieuwe bijdrages aan de missie van de RIG-familie, om ervoor te zorgen dat gamers de best mogelijke tools hebben om hun gaming naar een hoger niveau te tillen," zegt Gregory Morquin, Category Manager, Gaming Products, Plantronics . "We hebben de RIG-lijn headsets speciaal gemaakt om ervoor te zorgen dat gamers meer kunnen horen, sneller kunnen reageren en langer kunnen spelen, zodat ze vaker de overwinning zullen halen."

Prijzen en verkrijgbaarheid
De RIG 300-serie, voor gebruik met Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch en Windows 10, is nu verkrijgbaar bij Plantronics.com en in winkels voor € 39,99. RIG 400 PRO HC, voor gebruik met Xbox One en PlayStation 4, is nu verkrijgbaar bij Plantronics.com en in winkels voor € 59,99.

Reageer

Artikelinformatie

Recente nieuwsberichten van Plantronics Naar het profiel

Laatste nieuws

Naar het archief