Sony kondigt prijsverlaging PSP aan

RDJ134 9 april 2011 om 03:29 uur

Onder het kopje oud nieuws van gisteren, Sony heeft de zijn redelijk geflopte PlayStation Portable een dikke prijsverlaging gegeven en heeft nu de advies prijs van €129,99 gekregen en wie een beetje goed zoekt kan hem zelf voor tien tot vijftien Euro cheaper vinden. De PSP is een leuke handheld, maar door oa matige games (met een paar hele vette uischieters) een te snel lege batterij en piraterij aardig is geflopt. Het laatste kwam door inhaligheid, want iedereen met een beetje warez en hackers achtergrond kon voorspellen dat de Memstick (lekker in cashen op je eigen product he') zou worden gebruikt om iso bestanden te booten.

Maar goed hier is het persbericht:

Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) kondigt vandaag een prijsverlaging voor de PSP™ (PlayStation®Portable) aan. Vanaf vrijdag 8 april is de aanbevolen verkoopprijs € 129,99. Mobiel gamen wordt hierdoor nog toegankelijker.

Toptitels zijn nu al verkrijgbaar vanaf € 9,99* in de PSP Essentials-reeks waardoor PSP-bezitters hun gameverzameling voor weinig geld kunnen uitbreiden. Maak kennis met een waanzinnige nieuwe manier van karten in Modnation Racers of ga mee met Kratos op zijn genadeloze zoektocht naar zijn afkomst in God of War: Ghost of Sparta. En dan zijn er ook nog de fijne kleine hapjes van de beste minititels in Mega mini's 1, 2 & 3 die in april aan de PSP Essentials-collectie toegevoegd worden. Daarnaast bevat de PSP Platinum-catalogus een aantal van de meest populaire games die ooit op de draagbare console zijn verschenen. De PSP Platinum games zijn verkrijgbaar voor € 19,99**.

De PSP levert urenlang speelplezier via het PlayStation®Network waar spelers online gratis toegang toe hebben. PSP-bezitters die zich geregistreerd hebben bij het PlayStation Network kunnen gebruikmaken van een brede keuze aan online-content en -diensten zoals online-gamen, het downloaden van games, mini's, PS one™-klassiekers, gratis demo's, trailers, uitbreidingen en meer uit de PlayStation®Store. Daarnaast neem je al je content mee via Media Go en blijf je in contact met je vrienden via Skype.

Bovendien hebben PSP-bezitters vanaf 14 april met hun online-id toegang tot Music Unlimited powered by Qriocity™, een nieuwe digitale muziekdienst die gebruikmaakt van een cloudplatform. Luister naar miljoenen nummers en ontdek nieuwe muziek van bekende en minder bekende platenlabels van over de hele wereld***. De dienst registreert het luistergedrag van gebruikers en kijkt naar hun voorkeuren. Hierdoor biedt Music Unlimited powered by Qriocity tientallen muziekkanalen die helemaal aansluiten op je smaak. PSP-bezitters kunnen ook genieten van een gesynchroniseerde muziekbeleving op hun PlayStation® 3 computer entertainment console, pc en andere Sony-apparaten binnen een netwerk zonder dat ze bestanden hoeven te beheren of over te zetten.

Isabelle Tomatis, Europees marketingmanager hardware en platforms van SCEE, licht toe: "PSP blijft een totaalpakket aan entertainment leveren voor onverslaanbare prijzen. Met de nieuwe aanbevolen verkoopprijs van de console en het aanbod van een brede keuze aan betaalbare games in de collectie Essentials, Platinum en mini's is er een hele nieuwe wereld van draagbaar gamen beschikbaar voor een vriendenprijsje - speciaal voor een jonger publiek. Naast de bestaande entertainmentdiensten waar alle PSP-bezitters op PlayStation Network gebruik van kunnen maken, is dit de allerbeste entertainmentconsole die er is."

Reageer