Nieuws: SEGA wilt geen nieuwe Dreamcast games meer uitbrengen

Geschreven door RDJ134 op 13 mei 2011 om 16:57 uur

De SEGA Dreamcast was een console die simpelweg zijn tijd ver vooruit was en nog steeds spelen veel mensen nog dagelijks met deze spelcomputer waar van de support al jaren geleden is gestopt. Nu verschijnen er in Japan zo nu en dan nog wat nieuwe games voor de DC, maar om dit voor elkaar te krijgen moet hemel en aarde bewogen worden. Dat ondervond ook de developers NG:DEV.TEAM, die enkele leuke titels maakte voor het oude parade paardje van SEGA, maar stuiten op een muur van tegenwerking om hun werk uit te brengen. SEGA Europa ziet er niks in en in Japan mag je enkel games uit brengen als je daar vandaan komt.

Nu heeft de website Gamasutra een DRIE PAGINA!! tellend artikel over het NG:DEV.TEAM gemaakt, en het is bijna hartverwarmend om te lezen dat er mensen zijn die nog leuke games maken die waarschijnlijk nooit worden uitgebracht.

"The first time we asked for a license for a new game was in 2003, but Sega of Europe had no interest in new titles, and we could not release [games] officially," Scharl said. "We tried a couple of times to do the same in Japan, but Sega of Japan does not give licenses out to non-Japanese developers or publishers -- even though we have tried several times and even gave them a visit."

Reageer

Artikelinformatie

Recente nieuwsberichten van Dreamcast Naar het profiel

Laatste nieuws

Naar het archief