Duke Nukem Forever heeft een gouden gun

RDJ134 24 mei 2011 om 18:22 uur

Het is zo ver na tig jaar wachten heeft Duke Nukem Forever dan eindelijk de gold status bereikt, een stukje game geschiedenis die me zo emotioneel maakte dat ik van vreugde een paar druppels urine heb gelekt. 2K was zo vriendelijk om de onderstaande screenshot en persbericht te sturen. ALL HAIL TO THE KING BABY!!



2K Games en Gearbox Software zijn er trots op aan te kunnen kondigen dat Duke Nukem Forever, de game waar iedereen al jaren met smart op wacht, "has Gone Gold" en dus helemaal klaar is voor release. De game zal verkrijgbaar zijn op 10 juni 2011. Maar liefst 15 jaar duurde de lange weg naar goud welke zijn hoogtepunt zal beleven op de Xbox 360, Playstation3 en Windows PC. Gamers die een pre-order plaatsen bij geselecteerde outlets verzekeren zich ervan dat ze een van de eersten zullen zijn die deze legendarische gebeurtenis in de geschiedenis zullen ervaren. De demo* zal namelijk op 3 juni 2011 op alle platformen exclusief gelanceerd worden voor Duke Nukem First Access Club Members.

"Duke Nukem Forever is de game waarvan gedacht werd dat deze nooit zou verschijnen, en hier zijn we dan, klaar om geschiedenis te schrijven,"aldus Christoph Hartmann, president van 2K. "Vandaag is een bijzondere dag in de annalen van de gaming geschiedenis. De dag dat de legende van Duke Nukem Forever eindelijk compleet is en zijn laatste stap neemt om realiteit te worden."

Er werd de afgelopen 15 jaar aan Duke Nukem Forever gewerkt met een intense passie en betrokkenheid door een groep geinspireerde designers, artiesten en programmeurs bij 3D Realms onder leiding van een icoon binnen de gaming industrie, George Broussard.

Duke Nukem Forever en zijn reis naar de winkelschappen is legendarisch," aldus George Broussard, creative director bij 3D Realms. "Het is een episch verhaal over vier game development studios die gingen samenwerken en het ondenkbare deden en de niet te verschepen game, verscheepten. Als je deze game speelt, zul je herinnerd worden aan die heldhaftige reis bij iedere zet en in ieder klein detail van de game. Het karakter, de houding, de interactiviteit, gameplay en politieke incorrectheid maken een Duke Nukem game een unieke gaming ervaring. Om in de universele woorden van Duke Nukem te spreken, it's finally time to 'Come Get Some'. Come be a part of gaming history."

In 2009, toen niemand meer geloofde dat Duke Nukem Forever ooit nog afgemaakt zou worden, bracht een klein en onverschrokken team ontwikkelaars, bekend als de Triptych Studios, de droom weer tot leven. Met hun inspirerende en vastberaden betrokkenheid bij de game en hun buitengewone talent en vaardigheden, brachten zij uiteindelijk alles bij elkaar om een ongelofelijk, episch en explosieve gameplay te creeren. Geproduceerd door Gearbox Software, leverden Triptych Studios, Piranha Games en vele anderen leverden een bijdrage in een heldhaftige poging om de game waar iedereen zo lang op wachten, af te leveren als een gepolijste, befaamde Triple-A titel.

"Always bet on Duke, net als ik, aldus Randy Pitchford, president of Gearbox Software. Ik zet in op alle ontwikkelaars die ooit deelnamen aan dit legendarische project en ik wed dat niemand van ons wil leven in een wereld zonder de Duke. Ik heb de afgeronde game gespeeld en het is een ongelofelijke ervaring - een uniek opus van interactief entertainment dat me er opnieuw aan herinnert waarom Duke Nukem onze King is. We zijn de developers van Duke Nukem Forever; 3D Realms, Triptych, Piranha en uiteindelijk Gearbox onze dank en respect verschuldigd. Zij gaven nooit op en hebben ons getoond dat zij echt over balls of steel beschikken."

Speciaal voor de grootste Duke Nukem fans, geeft de First Acces Club leden exclusief toegang tot de pre-release demo op 3 juni 2011, zodat zij bij de eersten horen die dit bijzondere moment in de gaming-geschiedenis kunnen ervaren. Er zijn verschillende manieren waarop fans lid kunnen worden van de First Access Club, door een pre-order te plaatsen bij geselecteerde retailers of door de Borderlands Game of the Year Edition voor Xbox 360, Playstation 3 en Windows PC aan te schaffen.

Echte Duke Nukem die-hards zullen de Duke Nukem Forever Balls of Steel Edition in handen willen krijgen. Deze package puilt uit met legendarische content die je niet mag missen als je de ultieme ervaring van zijn historische terugkomst wilt ervaren. Premium items, zoals een Duke Nukem buste en een art book dat de ontwikkeling van Duke Nukem Forever beschrijft, zijn enkele voorbeelden van de gigantische hoeveelheid content in de package. Kijk op www.dukenukemforever.com/preorder om te zien hoeveel items er in een box gestopt kunnen worden.

Duke NukemForever is de van actie uitelkaar knallende videogames equivalent van een Hollywood Summer blockbuster. Met in de hoofdrol een legendarische ladykiller en alien slachter, Duke Nukem Forever brengt gamers terug naar een blastastic tijd toen games nog vol zaten met ontploffende hoofden en bottenkrakende actie, brute humor, onmogelijk lekkere wijven die alles doen voor aandacht en natuurlijk de oneliners die je enigszins in verlegenheid brengen, maar je vooral aan het lachen maken.

Duke Nukem Forever is door PEGI geschikt bevonden voor iedereen vanaf 18 jaar. Voor meer informatie over de game, inclusief informatie over de kanalen waar je nu al een exemplaar kunt bestellen, ga je naar www.dukenukemforever.com.


Reageer