Activision kondigt Call of Duty Elite aan

RDJ134 31 mei 2011 om 17:03 uur

Er gingen al een behoorlijke tijd dat er een soort van betaal service voor de Call of Duty Franchise zou gaan komen, en vandaag is het bekend geworden wat het precies is. Je kan het zien als een soort van Rockstar Social Club rip off, of als de PlayStation Plus service. Zo kan je Youtube video's en Social Networks (waarbij tot nu toe alleen Facebook is genoemd) linken aan je profiel. Krijg je toegang tot toernooien waarbij je grote prijzen kan winnen en waarschijnlijk korting op aankomende DLC maps.

Persoonlijk vraag ik me af wat je allemaal krijg voor de premium abbo, en wat de prijs is voor wat nu lijkt op een veredelde GUI van een Leader Board. Aan de andere kant is het een leuk idee en zolang het grootste gedeelte gratis blijft is het een leuke aanvulling op de COD franchise. Je kan vanaf vandaag je hier mee doen aan de open beta van dit project. We krijgen vast tijdens de aankomende E3 meer informatie en waarschijnlijk het prijskaartje te horen. Oja, ben ik de enige die het logo van Call of Duty Elite verdacht veel weg vindt hebben van deze The Expandables poster??



31 mei 2011 - Activisions (Nasdaq: ATVI) innovatieve nieuwe onlinedienst Call of Duty Elite maakt het voor leden van de meest gepassioneerde gamecommunity ter wereld makkelijker om met elkaar in contact te komen en nog meer te genieten van de Call of Duty®-multiplayer.

Voor Call of Duty Elite is Activisions nieuwe Beachhead-studio van voor af aan begonnen. Dankzij de innovatieve mogelijkheden haal je nog meer uit je multiplayergame en maak je nog makkelijker contact met de andere 30 miljoen Call of Duty-spelers. Maar dat is niet alles! De Elite-service biedt ook nog eens exclusieve extra's die speciaal worden ontwikkeld voor de Call of Duty-community.

"De gemiddelde Call of Duty-speler besteedt per dag zo'n 58 minuten aan multiplayergames. Dat is meer tijd dan de gemiddelde Facebook-gebruiker op Facebook doorbrengt. Helaas zijn er op dit moment weinig mogelijkheden om de leden van onze gigantische community nog beter met elkaar in contact te brengen", zegt Eric Hirshberg, directeur van Activision Publishing. "De mogelijkheden van Call of Duty Elite zijn eindeloos. Je maakt heel eenvoudig contact met je vrienden en kennissen, met gamers van een vergelijkbaar gameniveau of met mensen die dezelfde passie delen. Ook wordt het stukken makkelijker om je aan te sluiten bij een competitieve clan of groep. Daarnaast kun je zelf content uploaden en bekijken, en bespreken of opmerkingen plaatsen over exclusieve extra's. Elite biedt je verder de mogelijkheid om nog beter te worden dankzij een set intuïtieve tools. Natuurlijk mogen toernooien waarin je strijdt om echte en virtuele prijzen niet ontbreken."

Call of Duty Elite is dit jaar toonaangevend op het gebied van innovaties in de videogamewereld en zorgt er mede voor dat het langverwachte Call of Duty: Modern Warfare 3 met kop en schouders boven de concurrentie uitsteekt. Tussen Elite en de game is communicatie mogelijk zodat de keuzes en beslissingen die je in de mobiele en online-interfaces van Elite maakt ook invloed hebben op de game. De dienst wordt volledig geïntegreerd in Call of Duty: Modern Warfare 3 en verschijnt eind 2011 tegelijkertijd met de game.

De community kan de functies en diensten van Call of Duty Elite op drie manieren gebruiken:

  • Contact maken: dankzij Call of Duty Elite breid je je multiplayergames uit tot een ongeëvenaard sociaal netwerk. Neem het op tegen vrienden of tegen gamers van vergelijkbaar niveau. Je vindt in een handomdraai mensen met dezelfde interesses, groepen of clans waarbij je je kunt aansluiten. Natuurlijk mogen toernooien niet ontbreken. Bovendien kun je prestaties, voortgang en activiteiten van je medespelers bijhouden, zowel in de game zelf als in mobiele en online-interfaces. Elite is altijd en overal beschikbaar voor iedereen in de Call of Duty-community.

  • Strijd: Call of Duty Elite zorgt voor een superspannende, competitieve omgeving die zijn weerga niet kent in multiplayergames. Er staat een constante stroom aan events en wedstrijden tot je beschikking. Stuk voor stuk gesorteerd op groepen van vergelijkbaar niveau. Er zijn zowel echte als virtuele prijzen te winnen met het bereiken van vaardigheidsniveaus.

  • Nog beter worden: met Call of Duty Elite is het net of je je eigen onlinecoach hebt. Een dynamische strategy guide houdt tot in de kleinste details je statistieken en prestaties bij. Je kunt heel eenvoudig je eigen voortgang vergelijken met die van vrienden of de rest van de community. Er staan tools en informatie tot je beschikking om nog beter te worden.

    Elite houdt je gamegeschiedenis nauwkeurig bij in een handig carrièreoverzicht waarin je onder andere je kills, games en voortgang terugvindt.

    "Call of Duty Elite is speciaal ontwikkeld voor de hele Call of Duty-community. Dus niet alleen hardcore gamers komen aan hun trekken. Gamers die af en toe spelen en absolute beginners zijn we niet vergeten", voegt Hirshberg toe. "Elke dag spelen ruim 7 miljoen gamers Call of Duty online en die spenderen per persoon honderden uren per jaar aan onze game. Uiteraard hebben we niets veranderd aan de oude vertrouwde Call of Duty-multiplayer. Daar gaat ook niets aan veranderen, maar spelers die er meer uit willen halen worden met Call of Duty Elite op hun wenken bediend."

    Veel belangrijke functies van Call of Duty Elite blijven gratis beschikbaar voor alle Call of Duty-spelers. Mocht je daar niet genoeg aan hebben, dan kun je altijd kiezen voor een Call of Duty Elite-lidmaatschap. Dit lidmaatschap geeft je toegang tot innovatieve diensten, exclusieve extra's en aanvullende gamecontent voor een prijs die lager ligt dan die van vergelijkbare online-entertainmentdiensten.

    De dienst is op allerlei manieren toegankelijk. Zo kun je altijd en overal via internet, mobiele apparaten, gamesystemen en in de game zelf verbinding maken met Call of Duty Elite.

    Call of Duty Elite verschijnt dit najaar tegelijkertijd met Call of Duty: Modern Warfare 3. Om de nieuwe dienst goed uit te testen, kun je deze zomer deelnemen aan een open bètaversie van Activision voor Call of Duty®: Black Ops. Ga voor meer informatie naar www.callofduty.com.
  • Reageer