Campzone 2011 info

RDJ134 4 juli 2011 om 17:37 uur

Normaal gesproken maken wij geen gratis reclame voor evenementen, maar voor de mensenvan Campzone (waar ik er een aantal persoonlijk van ken) maken we een grote uitzondering. Want dit is de grootste outdoor game event in de wereld waarbij je een vakantie kan combineren met gamen en vele andere leuke activiteiten. Op deze camping kan je niet alleen gezellig gamen, maar de nieuwste games checken. Want ook de grote uitgevers en bedrijven staan in de rij om hier aanwezig te kunnen zijn. Naast het onderstaande persbericht kan je op CampZone.nl alle informatie vinden die je nodig hebt, oja ik zou bijna vergeten te vertellen dat het evenement van 29 juli t/m 8 augustus in Oirschot (onder Eindhoven, waar ze de gekste zijn) plaats vind.

- De zomertijd is weer aangebroken en dat betekent dat het hoog tijd is om uit te kijken naar gamevakantie CampZone, die eind deze maand van start gaat. Van 29 juli 00:01 uur tot en met 8 augustus 11:00 uur wordt er weer voor een supergezellige computercamping gezorgd. De meeste lanparties, zo worden dit soort samenkomsten van gamers genoemd, duren vaak maar een weekend. CampZone duurt echter elf dagen lang, 24 uur per dag.

Mensen die geïnteresseerd zijn in gamen, gadgets, technologie en computers komen elf dagen bij elkaar op het grootste outdoor gaming evenement ter wereld. Anders dan op andere campings biedt CampZone naast complete campingfaciliteiten ook een razendsnel LAN-netwerk en een zeer sterke, door Ziggo gesponsorde internetverbinding. Computers worden vanuit tenten en caravans aan elkaar gekoppeld om tegen elkaar te gamen en om digitaal te communiceren. Het grootste gedeelte van de tijd wordt echter niet gevuld met het staren naar een monitor. Door samen te barbecueën, wat te drinken en door mee te doen aan de georganiseerde activiteiten, staat gezelligheid centraal. Je hoeft dus geen ervaren gamer te zijn om naar CampZone te gaan. Van mensen die dagelijks hun flinke portie gamen nodig hebben tot mensen die het alleen maar leuk vinden om er naar te kijken; je zult ze op CampZone aantreffen.

De activiteiten zijn lekker divers. Zo is er overdag vaak iets te doen op het activiteitenveld, zoals kratstapelen, tobbedansen, zeepvoetbal of de 'CampZone Mega BBQ'. 's Avonds wordt er in de maintent, een grote tent naast het cateringplein, ook vaak nog wat leuks georganiseerd. Een bingoavond, een anime-avond en de zogeheten TV-Tunes competitie zijn binnenactiviteiten waar weer veel van wordt verwacht. Op de late avond wordt er meestal een kampvuur aangestoken. Dit als afsluiter van de dag, al zijn er genoeg deelnemers op CampZone die in de nachtelijke uurtjes gewoon doorgaan.

Het meest zal er gegamed worden tijdens de competities. Dit jaar wordt er een heuse TrackMania marathon georganiseerd, die het gehele evenement duurt. Daarnaast zijn er teamcompetities te vinden voor Call of Duty, League of Legends en het onlangs gratis geworden Team Fortress 2. Solisten kunnen in competitievorm aan de slag met Warcraft III: Tower Defense, Blobby Volley en Unreal Tournament 2004: Instagib. Al deze competities worden gespeeld op de PC. Op de consoles kan men uitkijken naar SingStar, FIFA 11, Mortal Kombat en een op de Expertspelers gerichte Guitar Hero competitie.

Voor meer informatie over CampZone kunt u terecht op www.campzone.nl. Ook kunt u ons op Twitter volgen via www.twitter.com/campzone.

Reageer