Nieuwe releases op Prime Video in Januari 2023

RDJ134 1 januari 2023 om 00:00 uur

Amazon Prime is één van de vele streamings diensten die er tegenwoordig op de Nederlandse markt is, maar heeft een behoorlijk goed film en serie aanbod. Wat ze deze maand voor je in petto hebben, kan je nu bekijken in de onderstaande lijst:

LOL(releasedatum volgt)

LOL: Last One Laughing, is een comedyserie die gepresenteerd wordt door de Vlaamse comedians Philippe Geubels en Jeroom Snelders. In de serie daagt Geubels 10 bekende Nederlandse comedians uit, om te zien wie zijn of haar gezicht strak kan houden, terwijl ze tegelijkertijd hun tegenstander aan het lachen proberen te maken. Het is een wedstrijd met als hoofdprijs €50.000, dat naar een door de winnaar gekozen goed doel gaat.

THREE THOUSAND YEARS OF LONGING 1 JANUARI 2023


Wanneer een Britse geleerde (Tilda Swinton) in Istanbul met een antiek, magisch flesje een djinn (Idris Elba) oproept, mag ze drie wensen doen in ruil voor zijn vrijheid. Door jarenlange apathie en isolement twijfelt ze over haar wensen, tot de djinn met zijn verhalen een diep verlangen opwekt, de wens om bemind te worden.

'Three Thousand Years of Longing' is een episch fantasieverhaal van George Miller ('Mad Max') dat alle grenzen van tijd en ruimte overschrijdt.

THE HONEYMOON6 JANUARI 2023

Adam en zijn bruid Sarah staan op het punt te beginnen aan de romantische huwelijksreis van hun leven in Venetië. Maar wanneer de reis wordt verstoord door Adams beste vriend, Ed, verandert hun perfecte vakantie in een complete ramp.

THE RIG6 JANUARI 2023

The Rig toont de bemanning van het booreiland Kinloch Bravo, gestationeerd voor de Schotse kust in de gevaarlijke wateren van de Noordzee. Wanneer ze opgehaald moeten worden en terugkeren naar het vasteland komt er een mysterieuze en allesomvattende mist opzetten. Het booreiland wordt getroffen door zware bevingen, en ze raken afgesneden van alle communicatie met de buitenwereld. Terwijl de bemanning probeert te ontdekken wat deze onbekende kracht drijft, dwingt een zwaar ongeval hen vragen te stellen over wie ze werkelijk kunnen vertrouwen. Banden worden verbroken, loyaliteiten gevormd en breuklijnen tussen generaties blootgelegd. De bemanning van de Bravo wordt gedreven tot de grenzen van zowel hun loyaliteit als hun uithoudingsvermogen, in een confrontatie met krachten die hun verbeelding te boven gaan. De serie is exclusief in Schotland gefilmd in de FirstStage Studios in Edinburgh.

THREE PINES7 JANUARI 2023

Three Pines is een verfilming van Louise Penny's New York Times bestseller Chief Inspector Gamache. Three Pines volgt hoofdinspecteur Armand Gamache (Alfred Molina) terwijl hij zaken onderzoekt die zich afspelen onder de idyllische oppervlakte van het Quebecse dorpje Three Pines,. Hier ontdekt hij lang begraven geheimen en moet hij een paar van zijn eigen spoken onder ogen zien te komen.

De empathische en intelligente hoofdinspecteur Gamache wordt belast met het oplossen van een aantal mysterieuze en verbijsterende moorden in het vreemde maar bruisende dorp Three Pines. Bijgestaan door zijn vertrouwde team - de strijdlustige en verontruste sergeant Jean-Guy Beauvoir (Rossif Sutherland), de intelligente inheemse werkende moeder sergeant Isabelle Lacoste (Elle-Máijá Tailfeathers), en de klunsige agent Yvette Nichol (Sarah Booth) - worden Gamache en zijn groep aanvankelijk argwanend behandeld door de bewoners van het dorp. Maar ondanks de koele ontvangst voelt Gamache zich toch aangetrokken tot deze ongewone plek en zijn excentrieke bewoners, waaronder de eigenaren van de bistro, Gabri (Pierre Simpson) en Olivier (Frédéric-Antoine Guimond), kunstenaars Peter (Julian Bailey) en Clara (Anna Tierney), boekwinkel-eigenaar annex psychologe Myrna (Tamara Brown), galeriehoudster Bea (Tantoo Cardinal) en de onverzettelijke dichteres Ruth (Clare Coulter). Hoe dieper Gamache zich verdiept in het geheime leven van deze mensen die in Three Pines een toevluchtsoord voor de buitenwereld hebben gevonden, hoe meer het hem raakt.

TOUGH AS NAILS 9 JANUARI 2023

Zes mannen en vier vrouwen die in het dagelijks leven hun mouwen opstropen en alles behalve bang zijn om lange werkdagen te maken of hun handen vuil te maken: dat zijn de hoofdrolspelers in de nieuwe, unieke realitycompetitieserie Tough as Nails. In individuele uitdagingen en groepsopdrachten worden deze krachtpatsers getest op hun uithoudingsvermogen en teamwork. Vuilnismannen, loodgieters, beroepsvissers en havenarbeiders. Samen de ruggengraat van de samenleving, die nu hun tanden zetten in deze slopende wedstrijd. Tough as Nails is een eerbetoon aan alle harde werkers in ons land, wordt gepresenteerd door Jelka van Houten en Edson da Graça en is vanaf maandag 9 januari wekelijks om 21.30 uur te zien op Veronica en op Prime Video.

In Tough as Nails strijden oersterke Nederlanders in epische spellen op herkenbare Nederlandse locaties op twee fronten tegen elkaar. In groepsverband en voor een individuele hoofdprijs van 10.000 euro. De vaste teams van vijf kandidaten nemen het wekelijks tegen elkaar op in 5-tegen-5-teamchallenges waarmee geld voor de groep te winnen valt. Daarnaast gaan ze een zware individuele uitdaging aan om in de running te blijven voor de individuele hoofdprijs. In Tough As Nails gaat niemand voortijdig naar huis: iedere afvaller in de individuele strijd, blijft de hele competitie meestrijden tijdens de groepsopdrachten.

Veel draait om samenwerking en dat zorgt voor emotionele momenten. Er wordt weliswaar gespeeld om geld, in Tough as Nails ontstaan vriendschappen voor het leven. Aan het einde van de reeks weten we welke kandidaat wordt gekroond tot Tough as Nails Champion en de hoofdprijs van 10.000 euro wint.

HUNTERS S2 13 JANUARI 2023

Nadat een ongeluk hun activiteiten in Europa doet ontsporen, moeten The Hunters de handen ineenslaan om de meest beruchte Nazi uit de geschiedenis, Adolf Hitler, op te sporen die zich in Zuid-Amerika schuilhoudt. Ondertussen onthult een blik in het verleden dat Meyer Offerman (Al Pacino) een gevaarlijke dreiging tegenkomt die zijn geheim kan ontrafelen en zijn ware identiteit kan onthullen, met explosieve gevolgen voor The Hunters.

THE ENFORCER 20 JANUARI 2023

Miami-maffioso Cuda (Antonio Banderas) staat op het punt om alles wat hem lief is op te geven wanneer hij erachter komt dat zijn bazin Estelle (Kate Bosworth) een jong meisje in gevaar brengt. Om haar te redden, keert hij zich tegen de criminele organisatie waar hij jarenlang onderdeel van was. Kan Cuda in het reine komen met zijn verleden voordat de maffia hem vindt?


THE LEGEND OF VOX MACHINA S2 20 JANUARI 2023

Nadat Vox Machina het rijk heeft gered van het kwaad en de vernietiging door toedoen van het meest angstaanjagende machtspaar in Exandria, moet zij de wereld opnieuw redden, ditmaal van een sinistere groep draken die bekend staat als het Chroma Conclave.

SHOTGUN WEDDING 27 JANUARI 2023

In Shotgun Wedding nodigen Darcy (Jennifer Lopez) en Tom (Josh Duhamel) hun geliefde maar zeer eigenzinnige families uit voor hun bruiloft op een unieke locatie. Eenmaal daar krijgt het stel koudwatervrees en alsof dat nog niet genoeg bedreiging was voor het feest, is plotseling ieders leven in gevaar als het hele gezelschap wordt gegijzeld. "Tot de dood ons scheidt" krijgt een heel nieuwe betekenis in dit hilarische, adrenalineverhogende avontuur wanneer Darcy en Tom hun geliefden moeten redden - als ze elkaar niet eerst vermoorden.

KNOR 5 JANUARI 2023

Nederlandse stopmotion film. Won drie gouden kalveren en was ook een Nederlandse inzending voor de Oscars.

ZILLION 13 JANUARI 2023

De opkomst en ondergang van de grootste disco in België ooit.

Reageer