The Complete Bullsh!t Scam that is Streaming Services!

RDJ134 3 maart 2023 om 15:15 uur

Streamingsdiensten zijn er in overvloed en te veel, die ook nog een variëren met hun kwaliteit. Neem Videoland het afvoerputje voor alle troep die NL is en vele BNr's aan het eten houdt, hun versie van de de Lift is nog in 640x480 beeldformaat en leekt het wel alsof je naar een ruisige postzegel zit te kijken, terwijl je de Blu-ray versie gewoon illegaal kan downloaden en kijken in volle 1080p HD. HBO loopt in het algemeen achter met het aanbod in Nederland, waardoor een VPN eerder een verplichting is om nieuwe films te kijken. Nieuwkomer Showtime is een lachertje en heeft grote problemen met het beeld dat slecht en vol compressie zit, stereo geluid en ondertiteling is qua opbouw voor geen meter klopt.

Disney Plus heeft het beste beeld, maar meh aanbod, Prime is een oplichterij eerste klas en dan is er de OG de koning Netflix met een belabberde bitrate waar ik knetterende koppijn van krijgt en tranende ogen. Slecht beeld door compressie is trouwens een bindend factor voor alle diensten, en hebben illegale downloaders en streamers hier amper tot geen last van. Dan heb ik het nog niet eens over de belachelijk hoge prijzen die deze legale diensten voor een slechte kwaliteit hebben.

Ik ben niet de enige die een rant heeft over dit onderwerp, zo ook de maker van de onderstaande video die meerdere (andere) punten aanhaalt.



Reageer