Vanavond op TV / 10 april

Radical 10 april 2010 om 17:30 uur

Waar er gisteren vrijwel niks op de tv was qua films, wordt dat ruimschoots goedgemaakt op deze zaterdag. Naast de standaard entertainmentprogramma's zijn er deze weekenddag dus ook veel films op de buis om te kijken.

1: De eerste film is er één die vroeg begint, namelijk om 20.00 uur op Veronica en het gaat dan om EuroTrip (2004). Hierin reizen drie jongens naar Duitsland als blijkt dat waar Scott contact mee had in Duitsland een mooie meid blijkt te zijn. De film zit vol humor en stommigheden en als je wat wilt lachten en Ik hou van Holland haat is deze film aan te raden.



2: Net als EuroTrip begint er nog een aan te raden film, namelijk The Bourne Identity (2002) op RTL5 vanaf eveneens 20.00 uur. Aangezien het hier om een hele vette actiefilm gaat is de kans groot dat je hem al kent en anders is dit een mooi moment om deze Bourne-film even in te halen. Hier is eveneens een game van verschenen in 2008 met de titel The Bourne Conspiracy.



3: Op wat vage zenders na is de eerstvolgende aan te raden film Hard Target (1993) op RTL7 vanaf 21.40 uur. Hierin speelt Jean-Claude Van Damme een grote rol en is het tevens het Amerikaanse filmdebuut van regisseur John Woo waarmee de typische Hong Kong actie met succes naar het westen werd gebracht.



4: Als je EuroTrip gekeken hebt zou je eventueel meteen door kunnen gaan met Blood Diamond (2006), welke om 21.45 uur begint op Veronica. Hierin speelt de burgeroorlog in Afrika een grote rol en laat de titel al raden dat er diamanten mee gemoeid zijn. Aan het einde van de film wordt er overigens wel heel stiekem met een vingertje gewezen naar onze westerse hebzucht naar diamanten waardoor er in Afrika oorlogen zouden ontstaan om aan onze vraag te kunnen voldoen.



5: Dan nu even wat ruimte voor wat mindere filmkwaliteit, want voor de liefhebber is er op RTL5 vanaf 22.15 uur de film Aliens vs. Predator - Requiem (2007) te zien. Deze tweede film in de serie is een matige B-film geworden en alleen aan te raden als je onlangs nog de recente game Aliens vs Predator hebt gespeeld en er nog wel wat meer van wilt zien.




6: Tot slot nog wat aandacht voor Thelma & Louise (1991) dat om 00.10 uur begint op NET5. Voor wie laat thuis is of na het zien van twee andere films nog niet naar bed wilt een echte aanrader. Het gaat hier om een chick flick waarin de toen nog onbekende Brad Pitt zelfs een klein rolletje speelde.

Reageer