Nieuws: Holleeder wilt verbod op de film De Heineken Ontvoering

Geschreven door RDJ134 op 05 oktober 2011 om 23:28 uur

In 1983 ontvoerde Cor van Hout, Willem Holleeder, Frans Meijer en Jan Boellaard de biermagnaat Freddy Heineken. Deze brutale en bijna on Nederlandse misdaad spreekt nog altijd bij veel mensen tot de verbeelding en kregen al eerder dankzij één van de beste boeken een goed inzicht in de hoe de ontvoering is verlopen. Nu zal er op 27 oktober een film met de titel De Heineken Ontvoering in de bioscopen gaan draaien, met in de hoofdrol Rutger Hauer. Maar Willem Holleeder is hier niet zo heel erg blij mee en eist nu doormiddel van een kort geding een verbod.

Volgens zijn advocaat is het een principe kwestie, maar opvallend is dat Holleeder niet als karakter in de film zit en de ontvoerders een andere naam hebben dan de echte daders. Holleeder is van mening dat als er een film gemaakt word deze ook authentiek moet zijn en feiten en fictie gescheiden moeten worden gehouden. Zo snel de uitspraak bekend is, kan je dit hier uiteraard op Eigenwereld.nl lezen.


Willem Holleeder wil via de rechter voorkomen dat de film De Heineken Ontvoering in de bioscoop komt. Hij heeft een kort geding aangespannen tegen de producent van de film, IDTV Film.

Volgens advocaat Van den Brink gaat het om een principiële kwestie. ''Het staat een filmmaker vrij om een film te maken over een misdaad, zeker als het om een van de meeste spraakmakende uit de recente geschiedenis gaat.''

Holleeder stelt dat de weergave van de feiten 100 procent waarheidsgetrouw moet zijn, zegt Van den Brink ''IDTV is het daar niet mee eens'', aldus de raadsman.
Reageer

Artikelinformatie

Recente nieuwsberichten van De Heineken Ontvoering Naar het profiel

Laatste nieuws

Naar het archief