Tweede Gears of War 3 DLC aangekondigd

RDJ134 20 oktober 2011 om 17:47 uur

Microsoft en Epic Games hebben vandaag bekend gemaakt dat Gears of War 3 op 13 december nieuwe DLC krijgt, waaronder een nieuwe singleplayer campaign die je drie uur zoet moet houden. Opvallend is dat ze nu kiezen voor een gebeurtenis van voor de eerste Gears of War game, en daarbij naar de comics grijpen. Waar ik totaal geen problemen mee heb, omdat het een heel nieuw perspectief bied.


Vandaag hebben Microsoft en Epic Games "RAAM's Shadow" aangekondigd, de nieuwe campaign beleving voor de met prijzen beloonde blockbuster "Gears of War 3". Met nieuwe, maar ook al bekende karakters uit de serie zal "RAAM's Shadow" meer dan drie uur aan gameplay bezorgen in een verhaal dat de gebeurtenissen van de eerste "Gears of War" voorafgaat. Daarnaast zijn er zes nieuwe multiplayer karakters, the Chocolate Weapon Set en een additionele 250 Gamerscore. "RAAM's Shadow", de tweede grote game add-on voor "Gears of War 3", wordt gelanceerd op 13 december voor 1200 Microsoft Points op Xbox LIVE Marketplace.

"Toen we de 'Gears 3' Season Pass aankondigden, kregen we gelijk honderden vragen van fans over hoe de game add-ons eruit zouden zien," zegt Epic Games Design Director Cliff Bleszinski. "We zijn heel blij om de eerste twee releases vrij te geven, eerst met de 'Horde Command Pack' en nu met 'RAAM's Shadow', wat fans een nieuw perspectief zal geven op het 'Gears' universum en wat ook de grootste DLC release is die we ooit hebben gemaakt."

"RAAM's Shadow" dropt spelers in gebeurtenissen van Sera post-Emergence Day, als Zeta Squad Ilima City moet evacueren en de inwoners moet beschermen tegen een Locust Kryll storm. De leider van de Locust uit "Gears 1", General RAAM, wordt aangepakt door Zeta, geleid door Michael Barrick (uit de "Gears of War" comics) en is samengesteld uit bekende gezichten als Lt. Minh Young Kim ("Gears 1"), Tai Kaliso ("Gears 2"), en een nieuwe vrouwelijke kameraad, Alicia Valera.

Naast het vechten als een nieuwe Gears squad, zullen spelers in de schoenen stappen van RAAM zelf, en voor de eerste keer zullen spelers vanuit het perspectief van een van de meest legendarische bazen uit de serie tegen de mensen strijden.

"RAAM's imponerende grootte en kracht, samen met zijn Kryll schild maken hem een van de machtigste en ijzingwekkende tegenstanders in het 'Gears' universum," zegt Bleszinksi. "We denken dat fans een hele goede tijd zullen hebben door de hel aan te wakkeren voor de arme mensen, voor het eerst in een campaign setting."

Met de aankondiging van "RAAM's Shadow" en in afwachting van de release van de "Horde Command Pack" op 1 november met nieuwe maps, karakters, weapon skins, Horde fortification upgrades en Achievements, is er geen beter moment om de "Gears of War 3" Season Pass te kopen voor 2400 Microsoft Points, waardoor je 30 procent korting krijgt op de eerste vier game add-ons.

Reageer