Video en persbericht van het Kinect Effect

RDJ134 1 november 2011 om 03:19 uur

Hoewe de Kinect een heel erg mooi stukje hardware is die nu alweer zijn eerste verjaardag viert, zijn er maar een handje vol games die echt de moeite waard zijn om te spelen. Daarom vonden wij van Eigenwereld.nl de 'hacks' die er na verschenen zo verdomd interessant. Maar ook Microsoft is dit niet ontgaan en deze hebben nu het Kinect Effect project gestart. Wat het precies is kan je in het onderstaande persbericht lezen en zien in een trailer. Die uiteraard volgens het bekende draaiboek van: Vrienden, Familie en een witte grote bijna lege ruimte is gemaakt.






Deze week een jaar geleden, heeft Xbox 360 de manier veranderd waarop we interacteren met games en entertainment met de release van Kinect voor Xbox 360. Gamen en entertainment zonder gebruik van een controller - wat ooit alleen in science fiction leek voor te komen - werd realiteit door de magie van Kinect. De verkoop was enorm met meer dan 10 miljoen verkochte Kinect sensors, wat een wereldrecord heeft gevestigd in het Guinness Book of Records als snelst verkopend consumer electronics device in 60 dagen. Kinect heeft voor Xbox deuren geopend naar een nieuw publiek door nieuwe categorieën aan entertainment aan het platform toe te voegen. Leidende merken als Disney, Sesamstraat en National Geographic werden geïnspireerd door de simpliciteit en het intuïtieve karakter van Kinects technologie, waardoor ze inleefbare belevingen vol plezier voor iedereen hebben ontwikkeld.

Mensen werden geïnspireerd. Zes maanden geleden heeft een diverse groep van hobbyisten en academici van over de hele wereld de mogelijkheden van Kinect omarmd. In een golf van creativiteit hebben zij de Microsoft Kinect voor Windows SDK gedownload en zijn ze begonnen met het ontwikkelen van creatieve applicaties en innovatieve nieuwe gebruiken in de gezondheidszorg, educatie, kunst en nog op veel meer gebieden. Microsoft heeft dit fenomeen omgedoopt tot "The Kinect Effect".

Om de verjaardag van Kinect op 4 oktober te markeren, heeft Xbox 360 vandaag aangekondigd dat het Kinect voor Windows commerciële programma begin volgend jaar gelanceerd wordt. Het commerciële programma zal bedrijven de middelen geven om applicaties te ontwikkelen die niet alleen hun eigen activiteiten kan verbeteren, maar mogelijk zelfs hele industrieën kan vernieuwen. Meer dan 200 bedrijven wereldwijd - waaronder Toyota, Houghton Mifflin Harcourt en Razorfish - hebben meegedaan aan een Kinect voor Windows pilot programma om te beginnen met het ontdekken van de mogelijkheden van Kinect. Niemand weet wat de toekomst zal brengen, maar als het afgelopen jaar een indicatie is, dan zal het zeker inspirerend worden.

Reageer