Interview met Norman Reedus uit The Walking Dead

RDJ134 1 november 2011 om 19:00 uur

Collega webiste denachtvlinders.nl (Aanrader als je van Horror houd) was vorige week aanwezig op de Zombie Con in Seattle en hadden daar een interview met de Amerikaanse acteur Norman Reedus (Daryl Dixon) uit The Walking Dead TV serie. Deze verteld over het oa het verterk van Frank Darabont, zijn rol als Daryl en zijn eerste horror film.


Frank Darabont, die halverwege seizoen 2 stopte als showrunner...
Weet je, we houden allemaal van Frank, we zijn door hem gecast en kwamen naar Georgia om voor Frank te werken. Wat, wie, waarom de beslissing was bij het vertrek van Frank en of dit in overeenstemming was met beide partijen zullen we nooit weten. Maar zijn opvolger Glen Mazzara is door Darabont zelf aangewezen, hij was voor dit seizoen al de tweede man en we werkten dus al veel met hem samen. Toen de beslissing viel werd Frank Darabont dus niet vervangen door een vreemde, Glen toonde veel respect voor ons. Ik denk dat het zelfs de cast sterker en dichter bij elkaar heeft gebracht, we zaten even in een dipje en dachten toen opeens, "You know we ARE the Walking Dead".

Waar we Glen ook om prijzen is zijn opendeurbeleid, als acteurs konden we gewoon bij de scriptschrijvers langslopen om mee te denken. Het schijnt nogal uniek te zijn in de tv-wereld, maar het toont wel respect. Volgens Glen kennen wij als acteurs de karakters beter dan wie dan ook.

Heb je een liefde voor horrorfilms?
Een van de eerste films waar ik met mijn moeder heen ging was The Cars That Ate Paris, waarin een gast in een VW Kever met spikes aan alle kanten ongelukken veroorzaakt om de wrakken vervolgens weer te verkopen, "it's weird". Misschien is het daar begonnen.

Reageer