Tweakers vinden XP boost exploit in Modern Warfare 3

RDJ134 10 november 2011 om 16:23 uur

Enkele dagen geleden kon je hier op Eigenwereld.nl al zien hoe makkelijk het is om met Battlefield 3 in één rondje 100.000 XP te grinden. Nu heeft een forum bezoeker van Tweakers.net ontdekte dat als je de config file van de PC versie aanpast het mogelijk is om in één potje level 80 te bereiken. Dit is toch wel een heel erg slordige programmeer fout te noemen, maar zal in een toekomstige patch zeker gedicht gaan worden. Denk overigens niet slim te zijn en dit gaan te proberen, want gisteren kon je hier al lezen dat Infinity Ward keihard tegen cheaters optreden.


Tweaker ThibiTB93 schrijft in het Call of Duty: Modern Warfare 3-topic op Gathering of Tweakers hoe hij erin is geslaagd om de beloning voor kills en scores in Modern Warfare 3 te veranderen in 9999 XP, door een kleine aanpassing in een configuratiebestand. In een spel waarin hijzelf host was, werd iedereen op de server beloond met dat aantal ervaringspunten. Gevolg was dat vrijwel elke speler in het desbetreffende potje direct het maximumlevel 80 bereikte.

ThibiTB93 voegde in de multiplayer-client-config, config_mp.cfg, de line seta scr_dom_score_kill"9999" toe. In zijn post wijst de Tweaker erop dat iedereen die dezelfde aanpassingen probeert, dat op eigen risico doet. Een terechte waarschuwing, want Infinity Ward heeft inmiddels de eerste cheaters al een ban gegeven en creative strategist Robert Bowling waarschuwt dat met andere cheaters hetzelfde zal gebeuren.

Reageer