Microsoft viert tien jarig bestaan van de Xbox en Halo met een cadeau

RDJ134 15 november 2011 om 18:34 uur

Het is vandaag precies tien jaar geleden dat de eerste Xbox met Halo uit kwam in Amerika, wat een mijlpaal in de game geschiedenis is. Deze console was een geducht concurrent voor de Dreamcast, PlayStation 3 en de GameCube die toen al zijn tijd ver vooruit was. De Xbox kwam met een stoeptegel van een controller uit die al snel werd vervangen met het S-Type, leuk detail is dat ik beiden hier nog heb liggen. Toen in 2005 de Xbox 360 op de markt kwam lieten Microsoft en alle uitgevers de consoles als een baksteen vallen. Daar door steeg hij even in populariteit omdat als hij omgebouwd was verder kon gaan als media center met het overbekende XBMC wat nu een legaal standalone OS is geworden voor media tanks.

Maar goed wie jarig is moet ook trackteren, en daarom mag je via deze link nu een gratis item voor je Xbox Live Avatar aanschaffen. De echte puristen vieren het tien jarige bestaan van Microsoft op de console markt met de aanschaf an Halo: Combat Evolved Anniversary die nu in de winkels ligt. IK heb ondertussen een review exemplaar in huis en mijn review van de game kan je dus binnenkort hier op Eigenwereld.nl lezen.


Het wachten is eindelijk voorbij. Om 00:01 uur afgelopen nacht hebben legioenen "Halo" fans wereldwijd de tiende verjaardag van de genre-definiërende franchise gevierd die van gaming, mainstream entertainment heeft gemaakt. Vandaag is de spectaculaire remake van de originele klassieker, "Halo: Combat Evolved Anniversary", op de retail planken beland.

"'Halo' heeft een onuitwisbare impact gehad op de gaming en pop cultuur over de afgelopen tien jaar," zegt Bonnie Ross, general manager van 343 Industries. "Of je nu het verhaal vanaf het begin hebt gevolgd of het nu voor het eerst wilt beleven, 'Halo: Anniversary' biedt iedereen een kans om de iconische klassieker te herleven voordat ze volgend jaar in een volledig nieuw avontuur stappen met Master Chief in 'Halo 4'."

"Halo: Anniversary" is geprezen in recensies voor de "betoverende[1]" visuals en de hoop nieuwe features, en is geroemd als "de ultieme editie2" en de "meest invloedrijke console first-person shooter van de afgelopen twee generaties3"

"Als studio zijn we ongelooflijk dankbaar voor het enthousiasme en de steun die onze fans ons hebben gegeven voor dit project," zei Dan Ayoub, executive producer of publishing bij 343 Industries. "We weten dat veel van hen jaren hebben gewacht op een remake van de originele 'Halo', dus we zijn door het dolle om een trouwe remastering van de originele klassieker te brengen, die nieuw leven in het legendarische avontuur blaast."

Ontwikkeld door 343 Industries in partnerschap met Saber Interactive en Certain Affinity, is "Halo: Combat Evolved Anniversary" een spectaculair geremasterde versie van de originele "Halo" campaign, met de toevoeging van enkele van de meest memorabele multiplayer maps in de geschiedenis van "Halo". Met nieuwe features, waaronder coöperatieve play via Xbox LIVE, zes herontwikkelde multiplayer maps en een nieuwe Firefight missie, een Classic graphics mode, Achievements, innovatieve Kinect en 3-D support, en nieuwe uitdagingen en verhalen te ontdekken, is "Halo: Anniversary" een must-have beleving voor veterane Spartanen en nieuwe fans.

Reageer