Vanavond op TV / 20 april

Radical 20 april 2010 om 18:25 uur

De week is alweer onderweg naar meneer Zaagmans, maar voor het zover is krijgen we op deze dinsdagavond nog een aantal films op de tv die de moeite waard zijn om te zien. Waar het gisteren nog rustig was, is er vandaag de keuze uit vier films verspreid over de avond.

1: Te beginnen bij Jackie Brown (1997) op RTL7 vanaf 20.30 uur. Is een goede film van regisseur Quentin Tarantine met de comeback van Pam Gier als Jackie Brown. Ook Samuel L. Jackson speelt hierin een grote rol en speciale aandacht voor Robert De Niro die zijn rol zeer goed weet neer te zetten en je zeker ook niet kwaad moet maken.



2: De tweede film, welke eveneens om 20.30 uur begint, is ook van een grootse regisseur. Ik heb het over de film Catch Me If You Can (2002) van Steven Spielberg op Veronica. De film is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal uit de autobiografie van Frank Abagnale Jr., gespeeld door Leonardo DiCaprio.



3: Direct na Catch Me If You Can begint om 23.15 uur op Veronica de film Catwoman (2004). De film stelde erg teleur en de game wist het er ook niet veel beter vanaf te brengen. De hoofdrol werd vertolkt door Halle Berry en dit leverde haar bijna het einde van de carrière op. Michelle Pfeifer heeft in Tim Burton's Batman 2 laat, zoals hier te zien is, pas echt een goede vertolking van de rol zien.



4: Tot slot nog voor de mensen die tegen de nacht nog een film willen kijken True Romance (1993) vanaf 23.30 uur op RTL7, direct na Jackie Brown. Deze film is qua kwaliteit gelijkwaardig aan de eerste twee films in dit bericht, mede dankzij het goede werk van Gary Oldman als Drex Spivey, de dronken pooier die helemaal gek is. Dit goede verhaal komt allemaal uit de vingers van Quentin Tarantino.

Reageer