Hands-on: Gof of War: Ascension - multiplayer bèta

Geschreven door Gtamen op 11 februari 2013 om 18:02 uur

Toen God of War: Ascension werd aangekondigd, werd ook multiplayer aangekondigd. Dit was voor veel mensen een schok en voor velen ook weer een frisse verrassing. Veel mensen denken dat het drie keer niks wordt. Is dat ook zo? Dat ga ik je nu vertellen aan de hand van de multiplayer beta.Je begint de multiplayer met een tutorial. Je krijgt de basic controls uitgelegd en moet kiezen uit vier goden: Ares, Zeus, Hades of Poseidon. Hades en Poseidon waren nog niet beschikbaar in de beta en dus zal je op de volledige game moeten wachten om met deze te kunnen spelen. De goden zijn als het ware je coach. Ze zijn het baasje en jij bent het hondje dat zich moet gedragen en alles moet doen wat ze zeggen. Heel veel verschil lijkt er niet te zitten tussen de twee (Ares en Zeus). Het enige verschil tussen de twee goden is dat je wat andere wapens, gear en magic hebt. Wees niet ongerust, als je het helemaal zat ben met het ego van Zeus dan kan je gewoon naar Ares toe en zijn bitch worden.Het aantal wapens, gear en magic is voor zover ik heb kunnen spelen gebalanceerd en het werkt goed. Ook kan je tijdens het spelen wapens en power-ups oppakken die je een voordeel geven ten opzichte van de tegenstanders. Ook deze power-ups lijken goed in balans en ik heb niet meegemaakt dat iemand met een boog iedereen neermaaide.

De matchmaking en connectie van de game is natuurlijk het belangrijkste van de game en die lijkt in orde, zelfs voor een beta. Het is geen Medal of Honor beta waarbij je console elke vijftien minuten vastloopt en dat is maar goed ook, want anders wekt dat geen vertrouwen bij de fans. Van lag is dus niet heel veel te merken, maar je hebt toch af en toen iets van “hey, hoe kan dat?”. Natuurlijk is het een beta en met de game die nog een paar maanden weg is weet ik zeker dat ze dat er uit kunnen krijgen.Er waren drie gamemodi speelbaar in de beta. Dit waren: Favour of The Gods, Team Favour of The Gods en Capture the Flag. Favour of The Gods kan je vergelijken met de game mode in GTA IV genaamd Mafiya Work. Je moet de dingen doen die de goden je opdragen te doen en als je dat niet doet worden ze boos en gaan ze stenen gooien. Of je verliest de match, dat kan ook. De modi zijn wel leuk, maar ik had graag wat meer modi gezien. Hopelijk zitten er in de volledige game wat meer, zodat de game fris blijft en niet te snel gaat vervelen.

Conclusie

God of War: Ascension is een game die je gaat kopen voor de singleplayer, niet voor de multiplayer. Het is een leuke toevoeging, maar de game heeft niet heel veel verschillende modi en het aantal wapens is tot nu toe nog erg schaars. Uiteraard is dit een beta en zal de volledige game anders zijn, maar ik basseer de preview op de beta en daar moet ik uit opmerken dat de game wat meer mag hebben in de multiplayer. Zeker als je de volle €60 ervoor moet gaan neerleggen straks.

Reageer

Artikelinformatie

Recente nieuwsberichten van God of War: Ascension Naar het profiel

Laatste nieuws

Naar het archief