Review: The Sitter

Geschreven door TonyT op 17 maart 2012 om 21:56 uur

Bij de naam David Gordon Green zullen de meeste denken: a) niks b) Pineapple Express en ik kies als één van de weinige optie c) Your Highness. Waarom? James Franco, Zooey Deschanel en smerige platvloerse humor. That’s why! Een ideale optelsom van idiote inhoud en een prachtige cast om het over te brengen. The Sitter zou op dat vlak ook flink kunnen scoren, maar de handrem is voelbaar.

Green begeeft zich op glad ijs met de introductie van héle jonge counterparts voor de ster van de film, the one and only Jonah Hill. Blijft natuurlijk wel een kleine baas in een enorm lichaam die zijn heldenstatus vooral aan Superbad te danken heeft. Kan hij die lijn hier doorzetten? Af en toe. Hij lijkt iets meer vast te zitten aan een gericht script, in plaats van lekker vulgair los te gaan zoals in de eerder genoemde hit.Neemt niet weg dat hij van nature een heerlijke komische timing heeft en zijn cynische kop zeker het één en ander teweeg weet te brengen. Zijn aanwezigheid is nooit vervelend en eigenlijk is en blijft hij altijd wel sympathiek en doorgaands nogal sullig. Niet per se de typische nerd, maar eerder een soort karikatuur van zichzelf waarmee hij af en toe vreemde paden bewandelt, zeker wanneer hij black people swag toont.

Om op een eerder punt terug te komen, jonge kinderen in het verhaal mengen is altijd een riskante moves. De kids zijn hier wat de pinguïns waren voor Jim Carrey. De film ontsnapt eigenlijk door het oog van de naald door toch enkele onderwerpen en situaties te schetsen die je niet meteen associeert met de kinders. Ik ben nooit zo van de goedwillige boodschappen in de vorm van een reeks peptalks, maar opnieuw is er iemand in ons midden die er wel mee weg weet te komen.Opvallend is Landry Bender, het enige meisje in dit kwartet. Lekkere maffe attitude en ze lijkt zo uit een betere lichting van de moderne Disney-stal te komen. Kevin Hernandez speelt een nogal verstrooid Mexicaans adoptie kind, een idee dat op papier uiteindelijk wat leuker klinkt dan het in de uitvoering wordt. Wel brengt het een onvoorspelbaar karakter met zich mee, iets wat de film wel nodig blijkt te hebben om sommige situaties open te breken.

Conclusie

Het past allemaal perfect binnen ‘t hedendaags comedy genre. Een matig geschreven en inspiratieloos script kan gewoon leuk uitpakken, mits je de juiste namen eraan verbind. Met Green heb je al een potente regisseur te pakken en met Jonah Hill het perfecte hoofd om de film aan het publiek te verkopen. Niet verrassend, niet geniaal…gewoon simpel, lollig en je Zondagmiddag waard!
Onze score 75

Reageer

Artikelinformatie

Recente nieuwsberichten van The Sitter Naar het profiel

Laatste nieuws

Naar het archief