Review: The 6th Day

Geschreven door RDJ134 op 10 januari 2013 om 22:24 uur

The 6th Day is eigenlijk altijd een beetje een ondergeschoven film van Arnold Schwarzenegger geweest en niet echt bekend bij het grote publiek. Want je zou bijna vergeten dat niet elke film van de Oostenrijkse gigant een onvergetelijke kaskraker is. Maar wij van Eigenwereld.nl zijn gek op minder bekende titels, dus was het tijd om deze redelijk vermakelijke sciencefictionfilm eens in de spotlights te zetten.In The 6th Day zien we hoe Adam Gibson (Arnold Schwarzenegger) in 2015 samen met zijn maat Hank Morgan (Michael Rapaport) een helikopterbedrijfje runnen die mensen meeneemt op onder anderen skitripjes. Maar dit is ook het jaar waarin het klonen van huisdieren heel normaal is geworden en de wet verbiedt om deze techniek op mensen toe te passen. Wanneer Michael Drucker (Tony Goldwyn), de eigenaar van Replacement Technologies, beide heren inhuurt voor een skitripje gaat het mis. Adam is die dag jarig en zijn hond is overleden, en ondanks dat hij tegen klonen is denkt hij er over na om deze te klonen zodat zijn dochtertje er niks van merkt.

Hank is zo vriendelijk om het tripje op zich te nemen zodat Adam ongestoord naar RetPet kan gaan om de hond te klonen en erna zijn verjaardag te vieren. Wanneer Adam het toch niet over zijn hart kan krijgen om zijn dode hond te laten klonen keert hij met een Sim Pal Doll Cindy huiswaarts, waar hem een verrassing wacht. Hij ziet tot zijn grote verbazing zichzelf in de woonkamer zijn verjaardag vieren en ook zijn dode hond rent vrolijk tussen de aanwezige familie door de woonkamer heen. Voor Adam het doorheeft zit er een Replacement Technologies security team (waar Michael Rooker uit The Walking Dead deel van uitmaakt) achter hem en zijn kloon aan, want één van de twee moet dood. Hoe het komt dat Adam gekloond is en wat de skitrip met Michael Drucker ermee te maken heeft zal je in de loop van de film zelf achter komen.

Regisseur Roger Spottiswoode had de moeilijke taak om deze sciencefictionfilm met één van de grootste actiehelden ooit te maken. Ondanks dat het een hele vermakelijke sciencefiction actiefilm is, merk je hier en daar dat dit niet Spottiswoode's genre is. Wat niet zo vreemd is omdat hij het meest bekend is om de films James Bond Tommorow Never Dies (1997), Turner and Hooch (1989) en Stop! or My Mom Will Shoot (1992), oftewel hoofdzakelijk luchtige komedies. Dit is ook hier en daar terug te zien, want het Replacement Technologies security team bestaan ook uit klonen die steeds door Arnold Schwarzenegger worden vermoord en pissed off met een gevatte opmerking terug uit de dood keren.

De Blu-ray waar deze review op gebaseerd is levert zeer goed en scherp beeld, waarbij het soms iets te scherp is en bijvoorbeeld de scènes met de helikopters die CGI zijn te 'digitaal' op de voorvoorgrond komen. Is dit erg? Neuh, want laten we eerlijk zijn: we hebben die HDTV's natuurlijk niet voor niks in de woonkamers staan. Dit geldt ook voor onze surround (head)sets, en liefhebbers van goed geluid komen ook met deze film goed aan hun trekken. De sound is zeer ruimtelijk en goed in balans en ook de bass weet goed in te kicken tijdens de actiescènes en de explosies. Natuurlijk heeft deze Blu-ray ook nog de nodige extra's die helaas niet al te spannend zijn.

 • Documentaires:
  - The Future is Coming
  - Another Way to Fly
  - Finding Sim Pal Cindy
  - The Art of the Chase
  - Over The Cliff
  - Virtual Girlfriend
  - In The Tank
  - Free Falling
  - Detonation
  - Enchancing the Look
  - Repet Infomercial
  - RePet TV Spot

 • Animatics
 • Storyboard vergelijkingen
 • Trailers

 • Conclusie

  The 6th Day is een rechttoe rechtaan sciencefiction actiefilm waarin Arnold Schwarzenegger doet waar hij goed in is. Het is grappig, vol actie en bekende gezichten. Bovendien kijkt het ook nog eens verdomd lekker weg. De Blu-ray heeft zeer goed beeld en dito geluid waar ook verder totaal niks op aan te merken is. Het enige nadeel is dat het een vrij standaard verhaal is, dat ook nog eens de nodige plotgaten heeft. Daarom is mijn eindcijfer ook een 80.
  Onze score 80

  Reageer

  Artikelinformatie

  Recente nieuwsberichten van The 6th Day Naar het profiel

  Laatste nieuws

  Naar het archief