Review: This is the End Blu-ray

Geschreven door RDJ134 op 08 januari 2014 om 00:46 uur

Het is vrijwel uniek dat echt een shitload aan grote Hollywood-sterren in één film tegelijk zitten, en dan ook nog eens zichzelf spelen. Dat is nou precies wat er gebeurt in de komedie This is the End uit 2013, die helaas te vaak met The World End (die ongelofelijk kut was) wordt verward. Nu was Sony Home Entertainment zo vriendelijk om mij de Blu-ray van de film te sturen zodat ik de onderstaande recensie kon schrijven.This is the End begint op het vliegveld van Los Angeles waar Seth Rogen zijn maatje Jay Baruchel (bekend als de labiele bokser uit Million Dollar Baby (2004)) komt ophalen. Deze brengen samen al blowend en Killzone spelende de middag door als Seth vertelt dat niemand minder dan James Franco (dit is echt mijn favoriete acteur van het ogenblik) een groot feest geeft in zijn nieuwe en zelfontworpen huis. Jay stribbelt wat tegen, want deze heeft een hekel aan de overdreven groteske Hollywood-scene waarin de acteurs en actrices zich groter voor doen dan dat ze zijn, maar besluit Seth niet teleur te stellen en toch mee te gaan. Eenmaal aangekomen ziet hij weer hoe alle vooroordelen die hij had uitkomen, want iedereen heeft commentaar en het drugsgebruik is hoog. Waarbij Michael Cera (Scott Pelgrim vs. The World en Super Bad) niet alleen lijnen coke weg snuift maar ook op de wc een blow- en rimjob tegelijk krijgt. Tussen alle grote sterren (waarvan de lijst te groot is) zien we ook [url=http://www.imdb.com/name/nm1982597Rihanna en grappenmaker Kevin Hart voorbij komen.

Wanneer Jay na een gesprek waar hij een hipster wordt genoemd het niet meer uithoudt, besluit hij om even samen met Seth een pakje sigaretten te gaan halen bij een avondwinkel. Dit is dan ook het moment dat er een hoop mensen door blauwe stralen worden opgezogen en er een aantal aardbevingen beginnen. Wanneer beide acteurs terugrennen naar het huis van James Franco is het feest in volle gang en heeft niemand iets gemerkt van wat er buiten allemaal gebeurt en denken de gasten dat Jay in een LSD-trip zit. Maar wanneer er een groot gat voor het huis ontstaat waar een hoop gasten in vallen, vluchten Rogen, Baruchel, Franco, Jonah Hill en Craig Robinson terug naar binnen. Daar barricaderen ze de ingangen met te dure schilderijen waaronder één van de street art beroemdheid OBEY en een beeld van een grote lul. Dus nu is het afwachten hoe deze apocalyps gaat verlopen en moeten de heren het doen met wat proviand en een shitload aan drugs die ze dan ook maar al te graag nuttigen. Maar je snapt wel dat wanneer alle “voorraden” op zijn de heren wel naar buiten moeten gaan en letterlijk de demonen onder ogen komen. Hoe dit allemaal afloopt mag je zelf gaan bekijken.

This is the End is echt één van de leukste films die ik in tijden heb gezien, en zelden met zo'n ongelofelijke zelfspot. Want niet alleen Hollywood wordt genadeloos op de hak genomen, maar ook de films waar deze sterren in hebben gespeeld worden afgezeken. Nu we het toch over films hebben: de echte diehards kunnen een hoop verwijzingen naar de heren hun werk en films als The Excorcist, Ghostbusters, Spider-Man en meer spotten. De grappen zijn puberaal en gaan voornamelijk over seks, pis, geslachtsdelen en drugs, wat dit uiteraard een perfecte stoner film maakt die het goed zal doen bij de blowers. Maar zelfs als je niets gebruikt en net zoals ik de film nuchter bekijkt, zal je zeker diverse keren in een deuk liggen. Want het tempo met grappen en absurde dialogen komen in een rap tempo op je af, en daar zit altijd wel iets voor je eigen smaak tussen.

De beeldkwaliteit van deze Blu-ray is zoals elke Sony Home Entertainment van zeer hoge (lees perfecte) kwaliteit, waarbij de kleuren prachtig zijn, de details en diepte zeer goed naar voren komen en gewoon super strak zijn. Ook het geluid, dat komt in DTS-HD Master Audio 5.1, is gruwelijk vet en vol van klank. Je hoort zoveel om je heen gebeuren tijdens de apocalyps, van knetterend vuur tot geweerschoten. Maar het is voor de bass die je subwoofer (of zoals in mijn geval een 7.1 headset) diverse keren zal laten klappen, waarbij de demonische stem van Jonah Hill echt zo bruut is. Ook de OST, die bestaat uit Cypress Hill, KRS One en Dr. Dre, laat je horen hoe gruwelijk de bass is.

Dus de beeldkwaliteit en het geluid zijn dan ook dik in orde, net als de meer dan anderhalf uur durende extra's, waarvan je de lijst hieronder kunt vinden:
 • Audiocommentaar van Seth Rogen en Evan Godlberg
 • Directing Your Friends
 • This is the Marketing
 • Bloopers
 • Deleted scenes
 • De making of van “the Making of Pinapple Express 2”
 • Meta Apocalypse
 • Let's Get Technical
 • Party Time
 • Jay & Seth vs The Apocalypse
 • The Cannibal King

  Deze vele vooral erg leuke achter de schermen extra's zijn verplichte kost als je de film al hebt gezien, of net hebt gekeken. Want er zitten zoveel leuke dingen bij die je meer achtergrondinformatie geeft over met hoeveel plezier een groep bevriende acteurs aan deze film hebben gewerkt.


 • Conclusie

  Ik durf hardop te spreken dat This is the End een 100% pure Eigenwereld.nl-film is, want het is ongelofelijk puberaal, dubbelzinnig en vooral heerlijk lomp vermaak door een grote cast van grote bekende acteurs die gewoon zichzelf spelen en hun eigen werk keihard op de hak durven te nemen. Het gebeurt niet vaak, maar ik heb echt bijna non-stop dubbel gelegen om deze over de top absurde met drugs gevulde film. Zoals bijvoorbeeld een scène van Emma Watson (bekend uit de Harry Potter-films) die toevlucht zoekt in het huis en Jay een dialoog begint af te steken dat ze niet bang hoeft te zijn voor verkrachting, maar door spraakverwarring komt het op haar juist over alsof ze elk ogenblik gegangbanged gaat worden en hier in paniek hilarisch op reageert en er een penis (geen nood het is een stenen versie) sneuvelt. Of Rogen die tijdens het blowen uit een pijp een perfecte imitatie van Gandalf weet te doen.

  Deze Blu-ray heeft een perfect beeld, wat niet zo heel erg vreemd is aangezien de film ook al een 4K remastering heeft gekregen en als je ooit een 4KTV aanschaft je gelijk kan genieten van een vier keer hogere beeldresolutie dan nu op de markt is, waardoor je de film niet opnieuw hoeft aan te schaffen. Ook het geluid is perfect en daar is dan ook verder niets op aan te merken, net als de extra's die meekomen op het schijfje en een zeer goede aanvulling op de film zijn. Daarom krijgt This is the End van mij een 96, omdat het één van de leukste films is die ik in tijden heb gezien en die nog wel eens een cultstatus kan krijgen.

  This is the End is vanaf nu verkrijgbaar op dvd, Blu-ray, Video on Demand en iTunes.
  Onze score 96

  Reageer

  Artikelinformatie

  Recente nieuwsberichten van This is the End Naar het profiel

  Laatste nieuws

  Naar het archief