Review: Game of Thrones: Episode 2 - The Lost Lords

Geschreven door RDJ134 op 15 februari 2015 om 19:30 uur

Een kleine twee maanden geleden kon je hier op Eigenwereld de recensie lezen van Game of Thrones: Episode 1 - Iron from Ice, waarin we kennismaakten met The House of Forrester en hun problemen die deze familie heeft gekregen doordat de Starks hun greep op de macht zijn kwijtgeraakt. In deze nieuwe aflevering gaan we bijna gelijk verder waar het vorige deel ophield en maken we kennis met nieuwe karakters en zien we weer enkele oude bekenden terug. Net als het vorige deel staan ook hier vier karakters centraal en hun globale verhalen (waarbij uiteraard jouw keuze invloed heeft op het verloop), die je hieronder kunt lezen.Na een korte terugblik van de vorige “aflevering” maken we kennis met Asher Forrester die zich samen met Beskah in Yunkai bevindt (beter bekend als de Yellow City in de boeken), waar Daenerys Targaryen net alle slaven heeft bevrijd en nu prijzen op de hoofden van de voormalige slavendrijvers heeft gezet. Nu hebben Asher en Beskah één van de grotere kopstukken gevangen genomen en wachten nu op hun beloning van 800 gouden drakenmunten. Alleen zijn de soldaten van de Lost Legion onder leiding van Tazal niet van plan deze te gaan betalen en zetten onze twee nieuwe vrienden op door de slavendrijver te vermoorden en zelf het geld te houden en ze te doden uit zelfverdediging. Alleen verloopt het niet volgens plan en breekt er een heftig gevecht uit tussen beiden waarbij jij als speler wederom de bekende quicktime evenementen mag uitvoeren. Hierna blijkt dat de soldaten helemaal geen goud bij zich hadden, en je leven wordt gered door je oom Malcom die gestuurd is om Asher terug te halen naar huis. Maar thuis is nog een heel erg lang eind verwijderd en velen vijanden zitten daar nog tussen.

Het tweede verhaal gaat over de terugkeer van Rodrik, die in het vorige deel tijdens de slachtpartij van de Red Wedding zwaar gewond is geraakt en nu na een lange lijdensweg thuiskomt op een lijkenwagen. Nadat hij is opgelapt hoort hij over de dood van zijn broertje Ethan en zweert hij wraak op de Boltons en iedereen die zich met hun ophoud. Dit is ook waar hij kennis verneemt dat de Whitehill-soldaten nu hun intrek hebben genomen in hun vestiging en nu dronken de boel terroriseren. Ondanks zijn zware verwondingen gaat Rodrik naar de vergaderzaal waar hij belandt in een politieke chaos en er achter komt dat ze te weinig soldaten hebben om de problemen op te lossen. Maar voordat het tijd is om wraak te nemen, moeten eerst de doden begraven worden en dan was de planning om via een huwelijk met de Glenmores meer macht te verkrijgen en probeert Rodriks moeder via haar dochter Mira Forrester in Kings Landing de steun van Margaery Tyrell te krijgen. Alleen ligt dit allemaal meer gecompliceerder dan het lijkt en iedereen die er niet beter van wordt op één of andere manier wilt zich niet mengen in een strijd die ze niet aangaat.Daarna verplaatst het verhaal zich naar The Wall, waar Gared Tuttle nu is aangekomen. Deze is eigenlijk de grote oorzaak van de ellende die de Forresters nu over zich heen hebben gekregen. Hij dode namelijk drie soldaten van de Boltons, omdat deze zijn familie vermoordde. Omdat hij de neef is van de Forresters, hielden de Boltons hun verantwoordelijk en begon het hele gezeik. Gared moest vluchten en vindt dus nu zijn onderkomen bij The Night's Watch waar iedere dief, moordenaar of andere crimineel zijn tweede kans kan krijgen door op een muur van ijs wacht te houden tegen de barbaren en andere bedreigingen van buitenaf. Uiteraard krijgt hij alle rookie shit over zich heen en hebben de meeste soldaten en recruiten het niet zo met hem, op één na, die ook nog eens een hele goede dief blijkt te zijn. Daarnaast komt ook Jon Snow nog voorbij, die meer met Gared gemeen heeft dan op het eerste gezicht leek. Want ondanks de verschillen van de mannen onderling, zitten ze allemaal in hetzelfde schuitje en dat maakt ze wapenbroeders.

Tot slot zien we ook hoe Mira Forrester in Kings Landing werkt voor Margaery Tyrell, die op het punt staat te trouwen met de sadistische Joffrey Baratheon. In deze hofhouding is het een broeinest van intriges en merkt ze al snel dat niemand in haar omgeving is te vertrouwen, en dat mensen het op haar gemunt hebben omdat ze een Forrester is. Wanneer ze na haar werk terugkeert in haar kamer ziet ze dat deze door iemand overhoop is gehaald en doorzocht. Die persoon heeft overigens wel een briefje achtergelaten om met haar een meeting te houden, alleen in verband met spoilers kan ik je daar verder niks over vertellen. Overigens lijkt Tyrion Lannister het beste met haar voor te hebben en betrekt haar namens de Forresters bij een handelsonderneming, maar zoals het altijd met Tyrion gaat, is er een addertje onder het gras en lijkt hij plezier te scheppen met zijn manipulatiepraktijken.


Conclusie

Game of Thrones: Episode 2 - The Lost Lords is verhaaltechnisch weer een meesterwerkje die fans van de tv-serie (die op 12 april weer van start gaat in Amerika en een dag later op HBO NL is te zien) een hele mooie aanvulling geeft. Hoewel niet alle karakters iedereen zal aanspreken had ik persoonlijk wel wat met Asher en Gared, omdat deze wat meer actie te bieden hadden dan de meer op politiek gerichte Mira en Rodrik. Wat mij trouwens wel opviel met dit deel, is dat de keuzes die je maakt zwaarder dan voorheen lijken te wegen, wat natuurlijk weer opbouw geeft naar de volgende episode.

Ondanks dat deze game verdomd cool is, heeft het ook wederom minpunten. Het geluid verdwijnt soms, of je hoort alles juist dubbel achter en door elkaar. Dat was voor mij echt een behoorlijke ergernis en irritatie, omdat dit bij zo'n grote game en in 2015 simpelweg niet zou mogen. Ander minpunt dat mij ook opviel, was dat er zo nu en dan een soort rare pixelwaas op en rond de karakters te zien was, alsof je in een benzinedamp kijkt. Het is niet erg storend, maar nogmaals: Telltale Games doet dit niet voor het eerst en het lijken toch steeds terugkerende problemen te worden zoals met het geluid. Maar goed, alles overwogen een verplichte aanschaf (je moet wel de eerste aflevering in je bezit hebben om deze te kunnen spelen) voor de fans van de tv-serie en fantasygames die leunen op Point and Click en Quick Time Events. Het eindcijfer is dan ook een 85.
Onze score 85

Reageer

Artikelinformatie

Recente nieuwsberichten van Game of Thrones: A Telltale Games Series Naar het profiel

Laatste nieuws

Naar het archief