Review: The Interview (Blu-ray)

Geschreven door RDJ134 op 24 juni 2015 om 23:30 uur

Het is een lange tijd onzeker geweest of The Interview wel zou verschijnen, want deze film veroorzaakte een mega grote rel en was de reden waarom een hackersgroep met de naam Guardians of Peace Sony hackte en niet alleen een shitload aan chaos veroorzaakte, maar ook dreigde met grote harde acties als deze film, die volgens hun een grove belediging aan het Noord-Koreaanse volk was, zou worden uitgebracht. Uiteindelijk koos Sony er voor om de film eerst digitaal uit te brengen, want door de grote hype die was ontstaan wilde iedereen deze film opeens zien. Deze is nu verkrijgbaar op fysieke media en mijn recensie van de Blu-ray-versie kan je hieronder lezen.Als The Interview begint zien we hoe Dave Skylark (James Franco) een interview heeft met de Amerikaanse rapper Eminem, die in zijn show tussen neus en lippen door vertelt dat hij homoseksueel is en al die tijd zijn publiek sublieme hits gaf. Skylarks producer en vriend Aaron Rapoport (Seth Rogen) gaat nuts en ziet live hoe de views van deze pulpshow omhoog knallen en hun interview trending is op Twitter. Na afloop is er een groot feest, omdat Aaron al 1000 afleveringen de drijvende kracht en het grote succes is achter de show. Op het feestje komt hij een oude studiegenoot tegen die het programma 60 Minuts regisseert en vertelt dat hij een echte journalist met echt nieuws is en Aaron een verkapte Jerry Springer. Deze woorden slaan hard in want hij wil toch ook serieuze journalistiek bedrijven en legt dit voor aan Skylarks die maar ja roept om van het gezeik af te zijn.

Terwijl de spanningen tussen het westen en Noord-Korea oplopen door een nucleaire wapentest, krijgen beide heren te horen dat Kim Jong-un (Randall Park) een groot fan is van hun programma en oppert Aaron dat hij een interview wilt met deze dictator en regelt een afspraak in China waar hij kennismaakt met de erg stugge Sook (Diana Bang), die hem vertelt dat hij drie weken de tijd heeft en Kim Jong-un zelf de vragen voor het interview zal leveren om zo goed voor de dag te komen op televisie. Aaron zien dat niet zitten maar Skylarks ziet hier de gelegenheid en opstap naar grotere interviews. Beide heren vieren dit met en nacht vol drank en drugs, waarna ze met een kater en een stijve lul wakker worden als de CIA, onder leiding van Agent Lacey (Lizzy Caplan), aan de voordeur staat met het verzoek om Kim Jong-un met gif te vermoorden.

Hoewel Aaron hier niet op zit te wachten is het Skylarks die dit idee wel ziet zitten en worden beide heren snel met een spoedcursus getraind en reizen af naar Noord-Korea, waar ze al snel kennismaken met de dictator die als een giechelend schoolmeisje starstruck is van Skylarks en hem een hele dag meeneemt door zijn land, zijn collectie auto's en tanks laat zien en vertelt over hoe moeilijk het was om in zijn vaders voetsporen te treden terwijl hij ook nog eens groot fan van Katy Perry is. Skylarks krijgt een zwak voor deze kleine dictator en wil eigenlijk van de aanslag afzien en is het Aaron juist die het nu wil doorzetten. Dit alles zorgt voor de nodige grappige situaties in de aanloop naar het grote tv-interview dat wereldwijd zal worden uitgezonden.The Interview is een middelmatige komedie met Seth Rogen en James Franco in de hoofdrol en dan weet je eigenlijk al wat je kan gaan verwachten. Veel puberale grappen over poepen, anussen, drugs en pikken. Waar niks mis mee is, aangezien beide acteurs hier verdomd goed in zijn, als je bekend bent met hun werk. Alleen komt het niet helemaal lekker over, en voor elke geslaagde grap, staan er een aantal tegenover die gewoon de plank misslaan. Daarnaast is het verhaal iets te silly en voelde zelfs een beetje 80's aan, maar weet ondanks alles voor de helft te slagen en af te sluiten met een over de top finale en een puppy.

Het beeld van deze Blu-ray is prima in orde en ziet er goed uit. Diverse scènes zijn gewoon binnen een decor, maar vooral de natuurbeelden in China en Noord-Korea (die opgenomen zijn in Canada) zien er prachtig mooi uit. Maar het is niet de beeldkwaliteit dat hier de show steelt, maar het geluid, dat komt in het door Sony omarmde 5.1 DTS-HD Master Audio, dat je surround (head)set laat klapperen. De regenscènes in de nacht zijn een oorgasme, de actiescènes laten je subwoofer beuken en één scène in een sporthal als Kim Jong-un en Skylark basketbal spelen is toch wel noemenswaardig, want het stuiteren van de bal en de weerkaatsende echo's zijn echt een ervaring op zichzelf.

Naast de film is deze Blu-ray opgevuld de volgende lijst aan extra's:
 • Audiocommentaar: commentaar van Seth Rogen en Evan Goldberg, die niet alleen heel erg grappig is, maar ook vol met informatie over hoe deze film tot stand kwam en bepaalde keuzes die gemaakt zijn.
 • Verwijderde, verlengde en alternatieve scènes: scènes die de film niet hebben gehaald en langer waren dan in de film.
 • Gag Reel: bloopers en versprekingen.
 • Line-O-Ramas: hier zie je de acteurs een aantal hele aparte teksten uit de film inspreken en soms opnieuw of in een andere opzet doen.
 • Directors of This Movie: cast en regisseurs over de film.
 • Spies Among Us: hoe de acteurs zich voorbereiden op hun rollen.
 • Randall Park auditietape: hoe de acteur zich heeft voorbereid op zijn rol als Kim Jong-un.
 • Getting into Character: hoe Randall Park in de rol komt en wat er aan vooraf ging.
 • Dating a Dictator: hoe King Jong-un een video maakte voor een datingsite.
 • Puppy Power: de echte hoofdrolspeler van de film is een lieve puppy.
 • Here Kitty Kitty: werken met een echte tijger op de set, want deze was geen CGI en ook zijn er geen trucjes gebruikt tijdens de opnames. De tijger was echt dichtbij Seth Rogen, en deze footage bewijst dat.
 • Joking Around: hoe sommige grappen op de set geïmproviseerd werden.
 • Naked & Afraid: zie hoe Seth Roger en James Franco naakt in de natuur overleefden voor enkele dagen.


 • Conclusie

  Zover ik weet heeft een film als The Interview zelden tot nooit voor zoveel ophef en een grote hack gezorgd, en eerlijk gezegd snap ik de hele boosheid en hype er niet van. Want als ik alles overweeg is dit een middelmatige stoner film (sterker, in een aantal scènes kan je zien dat beide acteurs echt knetter stoned zijn) die half in zijn opzet is geslaagd en slechts enkele hele grappige momenten heeft. Het beeld en geluid zijn, zoals met elke Sony-release, prima en ook de extra's zijn goed om je een klein uur bezig te houden en geven een goede en vooral humoristisch inzicht in de productie. Alles overwogen is deze film in mijn ogen niet zijn volle releaseprijs waard, tenzij je echt een fan van Rogen en Franco bent, of stonerhumor hebt. Mijn eindcijfer is dan ook een 75.
  Onze score 75

  Reageer

  Artikelinformatie

  Recente nieuwsberichten van The Interview Naar het profiel

  Laatste nieuws

  Naar het archief