Review: Hotel Transsylvanië 2 (Blu-ray)

Geschreven door RDJ134 op 29 februari 2016 om 02:58 uur

Het is alweer drie jaar geleden dat je mijn recensie van Hotel Transsylvanië hier op Eigenwereld.nl kon lezen. Een leuke animatiefilm die op het eerste gezicht de zoveelste standaard CGI flick leek, maar zichzelf toch wist te onderscheiden door een goede combinatie van grappen, karakters en zelfs een vermakelijk verhaal had voor jong en oud. In 2015 verscheen het vervolg Hotel Transsylvanië 2 in de bioscopen en deze is nu verkrijgbaar via Video on Demand (VOD) en fyskiek dvd en natuurlijk voor de puristen op Blu-ray. Sony Home Entertainment stuurde mij de laatstgenoemde mediadrager en daarvan kan je mijn recensie hieronder lezen.In het eerste deel van Hotel Transsylvanië konden we zien hoe neuroot Dracula (Adam Sandler) een hotel runde waar monsters een gezellige en vooral rustige vakantie konden houden en niet bang hoefden te zijn dat mensen ze kwamen opjagen. Want het lag midden in de donkere bossen en was er ook nog een dorp vol met zombies die mensen moesten afschrikken. Daarnaast zorgde Dracula ook voor zijn tienerdochter Mavis (Slena Gomez), die juist heel nieuwsgierig was naar de mensen en hun wereld, iets wat Dracula helemaal nerveus maakte en hij via list en bedrog er alles aan deed om haar in het grote hotel te houden. Maar op een dag wandelde daar Jonathan (Andy Samberg) op zijn dode gemakje tijdens hoogseizoen binnen, en had ik je verteld dat hij een mens was die per ongeluk het hotel had gevonden. Wat zorgde voor een hoop grappige momenten bij de aanwezige monsters en Dracula die hem het kasteel wilde uitwerken en tot overmaat van ramp Mavis ook nog eens verliefd werd op Jonathan die nu leerde dat mensen toch niet zo heel erg slecht zijn.

Hotel Transsylvanië 2 pakt de draad zeven jaar na het eerste deel op, en heeft Dracula nu zijn hotel ook opengesteld voor mensen, en hebben Jonathan en Mavis (die eigenlijk ver weg van de monsters wilt gaan wonen) een zoontje gekregen met de naam Dennis (Asher Blinkoff) en dat baart opa Dracula grote zorgen. Want het vrolijke jochie is nu vijf jaar en heeft nog geen vampierhoektanden en hij begint zich af te vragen of er niks mis is met zijn kleinzoon. Daarom haalt hij Mavis en Jonathan over om op vakantie te gaan naar zijn ouders Linda (Megan Mullally) en Mike (Nick Offerman) en biedt hij aan om op Dennis te passen en zo in het geheim hem te leren een echt monster te zijn. Alleen wil dat niet helemaal lukken en stuurt Dracula de kleine dreumes op 'vakantiekamp' voor monsters, waar hij ooit zelf zijn vaardigheden heeft geleerd. Je snapt wel dat alles niet verloopt zoals geplant en komen Mavis en Jonathan achter de plannen en staat tot overmaat van ramp overgrootvader Vlad (de legendarisch komiek Mel Brooks) voor de deur die al helemaal niks met mensen heeft. Dit alles zorgt voor een hoop leuke momenten die opbouwt naar een grande finale met een happy end.Als je de eerste film hebt gezien weet je precies wat je te wachten staat; meer grappen (en popculture verwijzingen) die om de paar seconden op je worden afgevuurd. Een aantal oude bekenden als Frankenstein (Kevin James), Phantom of the Opera (Jon Lovitz) en Weerwolf (Steve Buscemi) zijn terug en doen een aantal nieuwe karakters hun intrede. Het verhaal staat centraal van ouder en onafhankelijk worden en vertrouwen in elkaar hebben. Dit alles is uiteraard een mooie mix voor jonge en oudere kijkers van de film en ik moet eerlijk zeggen dat ik nergens het gevoel had dat de film stil viel en ik wel diverse keren heb moeten lachen, iets wat ik overigens niet zo heel erg snel doe.

Het beeld van deze Blu-ray is messcherp en vol met prachtige mooie kleuren die op een goede HDTV prima tot hun recht komen, en dat geldt ook voor het geluid, dat komt met de Engelse 5.1 DTS-HD MA, is vol met diepte en details, waarbij het geluid natuurlijk zeer vol klinkt. Aangezien deze film voor jong en oud is, staat er natuurlijk op het schijfje ook een Nederlandstalig geluidsspoor dat komt in 'standaard' 5.1 Dolby Digital, waar overigens ook niks op aan te merken valt.

Naast de film zelf zijn er ook de volgende extra's op de disc te vinden:
 • Doe de enge geluiden van Hotel Transsylvanië 2 na
 • Geef het ultieme Monsterfeest!
 • Teken je favoriete personages
 • ''I'm in love with a monster'' Videoclip van Fifth Harmony
 • Tekengalerij van de personages
 • Audiocommentaar van de regisseur Genndy Tartakovsky
 • Commentaar van Adam Sandler, Robert Smigel en Allen Covert

  Dit alles is uiteraard een mooie aanvulling voor de (kleine en jongere) fans van deze film.


 • Conclusie

  Hotel Transsylvanië 2 is wederom een hele leuke film voor jong en oud, zo kunnen de kleintjes genieten van de grappige karakters en slapstick humor en de wat ouderen van een zeer leuk verhaal die een wijze levensles voor iedereen bevat en dat is dat je kinderen gewoon kind moet laten en je als familie elkaar moet respecteren ook al zijn sommige dingen nu eenmaal anders. Tevens heeft de film een aantal verwijzingen, waarvan één echt briljant is als je bekend bent met Bram Stockers Dracula uit 1992. Iets wat voor de volwassen filmkijker een herkenning is en de kleinere kijkertjes totaal zal ontgaan. De beeldkwaliteit van deze Blu-ray is zoals je van Sony kan verwachten perfect en ook het geluid is dik in orde en een zeer goede aanvulling als je een surround (head)set hebt. Ook de extra's zijn vermakelijk en een must see na de film.

  De film bracht in zijn openingsweekeinde maar liefst 47,5 miljoen dollar op en brak hiermee in Amerika het record als hoogste debuutfilm in de maand september. Het is dan ook niet vreemd dat ik je kan vertellen dat een derde deel al in de maak is en staat gepland voor 2018. Maar goed, om een lang verhaal kort te maken: ik geef Hotel Transsylvanië 2 net als zijn voorganger een 80, want het is gewoon meer van hetzelfde, maar dan toch ook weer net even anders.
  Onze score 80

  Reageer

  Artikelinformatie

  Recente nieuwsberichten van Hotel Transsylvanië 2 Naar het profiel

  Laatste nieuws

  Naar het archief