Review: Ash vs Evil Dead - Seizoen 1

Geschreven door Coola op 30 april 2016 om 16:05 uur

Ongeveer zes maanden geleden kon je hier mijn review lezen over de eerste aflevering van Ash vs Evil Dead, waar ik aardig positief over was. Nu is het tijd om het volledige eerste seizoen onder de loep te nemen en te kijken of het de belofte waar heeft kunnen maken.

De overige 9 afleveringen van Ash vs Evil Dead borduren voort op waar de eerste aflevering mee begonnen was: Ash (Bruce Campbell) heeft wederom de demonen vrijgelaten door de spreuk uit de Necronomicon Ex-Mortis (ook wel bekend als de Book of the Dead) uit te spreken. Nu verwacht je dat Ash er alles aan gaat doen om de wereld van totale ondergang te behoeden. Fout! Hij wil z'n fouten wel herstellen, maar enkel om z'n eigen hachje te redden. Nou wil hij dit eigenlijk het liefste ook in z'n eentje doen, alleen jammer genoeg voor Ash zijn Pablo en Kelly vastbesloten om Ash te helpen om de deadites te stoppen. Pablo omdat hij graag een held wil zijn in plaats een winkelbediende (en hij ziet Ash als El Jefe aka redder van de mensheid) en Kelly helpt mee omdat ze wraak wil nemen op deadites door bepaalde evenementen in de serie.Naast dat Ash en co last hebben van de deadites en andere demonen uit het boek (die wederom door Ash zelf vrijgelaten zijn, iets met een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen c.q. ezels zijn slimmer dan Ash), hebben ze ook nog last van de state trooper Amanda Fisher die denkt dat Ash een moordende psychopaat is. En de mysterieuze Ruby (Lucy Lawless), die Ash ook de schuld geeft van alle shit die haar en de wereld overkomen is, naast dat ze Ash haat is ze ook een typische there is more than meets the eye.

Nu ik (hopelijk zo spoilervrij mogelijk) een stukje over het verhaal heb verteld is het nu tijd om over de kwaliteit te praten. Zoals ik in de review van de eerste episode al zei gebruiken ze bij deze serie zowel practical effects als CGI effects. Het eerstgenoemde gelukkig meer dan het laatstgenoemde. De practical effects zien er erg schitterend uit. De CGI is van verschillende kwaliteit; de full CGI-demonen zien er echt geweldig uit, maar de ontploffende hoofden zien er soms erg computergegenereerd uit. Al geeft dat wel die jaren 80 horrorfilmstijl aan de serie, wat echt perfect past bij Ash vs Evil Dead.

Qua personages steelt Ash echt de show, hij is echt geen spat veranderd sinds Army of Darkness en is dus nog steeds de cocky en egoïstische man waar de fans van zijn gaan houden. De overige personages zijn jammer genoeg wat platter dan Ash; Pablo is niet meer dan comic relief (toegegeven, wel een hele goeie comic relief, zeker in combinatie met Ash), Kelly is er vooral om een sexy chick in de serie te hebben (en daar is uiteraard niks mis mee, maar ik had graag gezien dat haar achtergrondverhaal beter gedaan was) en Amanda vind ik toch wel het minst leuke personage van de serie; ik snap waarom ze in de serie zit maar ze had toch echt wel beter uitgewerkt kunnen worden. Ruby daarentegen is wel interessant; niet zo goed als Ash maar interessant desalniettemin (ik kan weinig over haar zeggen omdat de review anders een te groot spoilerfestijn wordt). De deadites zijn ook weer klassiek Evil Dead maar de hoofddemoon (naam noem ik niet in verband met spoilers) gaat voor mij toch wel te boek als één van de bruutste monster ooit bedacht en dat terwijl het lesser demon is (dus dat voorspelt wat voor seizoen 2).


Conclusie

De kwaliteit die in de eerste aflevering is neergezet wordt bijna elke andere aflevering overtroffen al kakt het bij sommige afleveringen wat in maar de kwaliteit blijft van hoogstaand niveau (wat je eigenlijk wel kan verwachten van een dergelijke serie). De enige minpuntjes die ik zo snel kan bedenken zijn dat de personages op Ash na wat plat zijn, dat de CGI (ondanks dat het die 80's stijl heeft) wat beter kon en (en dit is eigenlijk het grootste minpunt) 30 minuten voor een afleveringen is eerlijk gezegd veel te kort en ik had liever gezien dat een aflevering een uur zou duren. Nu maken het verhaal, de blood & gore en de oneliners van Ash veel goed en daarom kan ik niet wachten op seizoen 2. Mijn eindcijfer voor het eerste seizoen van Ash vs Evil Dead is dan ook een 95.
Onze score 95

Reageer

Artikelinformatie

Recente nieuwsberichten van Ash vs Evil Dead Naar het profiel

Laatste nieuws

Naar het archief