Review: The Brothers Grimsby

Geschreven door RDJ134 op 13 september 2016 om 00:02 uur

Toen ik de eerste trailers van The Brothers Grimsby zag had ik echt van WTF?? Dit is weer zo'n bagger komedie van Sacha Baron Cohen, die ik overigens wel geweldig vindt in Ali G (2002) en Borat(2006). Maar door deze scene trok de film mijn aandacht, want zoals je kan zien is dit gewoon de First Person Shooter (FPS) stijl zoals we die kennen uit video games en dat is iets wat je weinig ziet. Sony was zo vriendelijk om mij een Blu-ray van The Brothers Grimsby te sturen en moet ik eerlijk bekennen dat deze totaal anders was dan ik verwachte en ik zelfs een paar keer erg hard heb zitten lachen. Waarom?? Dat ga ik je hier onder vertellen.Als de film begint maken we kennis met Nobby (Sacha Baron Cohen) een gelegenheid Hooligan die zijn dagen slijt met zijn vrienden in de pub door veel bier te drinken, uitkering ontvangen en de liefde bedrijven met zijn vrouw Dawn (Rebel Wilson) en genieten van zijn gezin die bestaat uit 11 kinderen. Ondanks dat het Engelse team meedoet aan de wereld kampioenschappen is Nobby ongelukkig, want hij heeft al 28 jaar zijn broer niet meer gezien en beiden waren de schik van de buurt (met de bijnaam The Butcher Boys) tot dat ze wees werden en elkaar uit het oog verloren (hoe en waarom wordt in de film uit gelegd door middel van flashbacks). Zijn broer die Sebastian (Mark Strong van de TV serie Low Winter Sun, en in 2014 was te zien in The Kingsman: The Secret Service) heet,is ondertussen een top MI6 geheim agent geworden die ala James Bond meets Bourne over de wereld trekt om terrorisme te bestrijden, en daarvan is de eerder genoemde FPS scène zijn introductie aan de kijkers.

Tijdens een missie komt hij er achter dat het Worldcure evenement van de filantroop Rhonda George (Penélope Cruz) een doelwit is voor een aanslag, en zal Sebastian dit moeten voorkomen. Ondertussen hoort Nobby in de pub van een vriend, die een kennis heeft die jassen steelt dat zijn broer dus in Londen zal zijn en hij twijfelt dan ook geen seconde om af te reizen om zijn broer eindelijk te weerzien. Uiteraard gaat dit totaal verkeerd en zorgt Nobby er onbedoeld voor dat Sebastian zijn werk verkeerd doet en een invalide Joods Palestijns jongetje met AIDS neerschiet en zo onbedoeld Daniel Radcliffe AIDS geeft. Sebastian wordt nu opeens gezien als een dubbelagent en een gevaar voor de MI6 die op hun beurt weer een huurmoordenaar achter hen aanstuurt en dat is slechts het begin van een groot en lees vooral erg absurd avontuur waarbij terroristen een biologisch wapen willen gebruiken en alleen The Butcher Boys dit kunnen voorkomen.

The Brothers Grimsby is eerlijk gezegd vele malen leuker dan ik eigenlijk had verwacht. Het verhaal is absurd, het karakter Nobby is fookin briljant en heeft echt bijna elke scène wel een fles of glas drank in zijn handen. De humor is van het niveau poep, orale seks, sperma, queef en opvallend veel anale grappen of te wel grof en soms WTF??. Serieus, er zit een scene in met een olifant en sperma dat ik had van IEEEEEEEEEEW en dat gebeurd niet heel erg snel en door dat soort dingen heb ik gewoon echt een paar keer hard op zitten lachen omdat het over de top fout is. Opvallend is dat de actie scènes van een zeer hoog en zelfs professioneel niveau zijn en zoals ik al eerder zei ook erg dicht in de buurt komt van de Bourne films.

Deze Blu-ray van Sony is zoals je gewend bent van top kwaliteit, het 1080p beeld is zeer scherp en vol met prachtige details, waarbij de kleuren in goede balans zijn. De scènes in Engeland zijn vaak grijs en grauw maar in de final act in Chili zijn deze gelijk een stuk feller oftewel het contrast tussen locaties van grauw en vrolijk komen hier door goed naar voren. Het geluid dat komt in 5.1 DTS-HD Master Audio is zeer agressief met de actie momenten waarbij kogels van alle kanten door je surround (head) set de kamer in komen, en de bass diverse keren je subwoofer zal aanspreken. Persoonlijk genoot ik van de geluiden in Nobby's pub die echt rond om je heen zijn en de crash in het water waarbij het doffe zinkende geluid een erg beklemmende ervaring bood. Naast de film staan er ook de volgende extra's op het schijfje:

 • The Making of The Brothers Grimsby: kijkje achter de schermen hoe deze komedie tot stand is gekomen.
 • Line O Rama: soort van bloopers, met momenten die helemaal mis gingen.
 • Deleted Scenes.
 • The Elephant in the Room: hier zien we hoe de beruchte olifanten scène is gemaakt met nep lullen en liters imitatie sperma.
 • Bloopers.
 • Extended Scenes: sommige scènes duurde eigenlijk langer en zijn geknipt in de film zelf. Hier kan je deze nu in volle glorie bekijken.

  De extra's van The Brothers Grimsby zijn eerlijk gezegd niet heel erg spannend te noemen. De making off's zijn grappig en interessant om te zien, maar de extended en deleted scènes meh en kan ik heel erg goed begrijpen waarom deze geknipt of zelfs geheel verwijderd zijn. Alles bij elkaar opgeteld is het bijna veertig minuten aan extra's. • Conclusie

  The Brothers Grimbsy was veel leuker dan het beeld dat de trailers mij hadden gegeven en is geheel volgens traditie van Sacha Baron Cohen een aaneenschakeling van (niet altijd geslaagde) vulgaire woord en beeld grappen die niet voor iedereen zijn weggelegd. Het verhaal is iets wat we al vaker hebben gezien, terroristen bedreigen de wereld en een slim en een dom persoon worden ongevraagd met elkaar opgezadeld om het tot een goed einde te brengen. Het is vooral Cohen's nieuwste karakter Nobby die de show voor me stal, hij is een heerlijk stereotype hooligan in een Engels voetbalshirt met een dikke pens, bakkebaarden, op bad slippers die fraudeert met de sociale dienst en een dikke en vooral erg hitsige chav vriendin (heerlijke rol van Rebel Wilson) heeft. De opmerkingen, de gezichtsuitdrukkingen van hem zijn simpel weg briljant te noemen en juist dat maakte het voor mij een hele leuke vermakelijke film.

  De beeld en geluidskwaliteit zijn zoals je van Sony Home Entertainment gewend bent van een zeer goed en hoog niveau. Alleen de extra's waren wat aan de matige kant. Als extra zit er bij de Blu-ray ook een Digital HD Ultraviolet copy, zodat je de film op je computer, tablet of telefoon kan bekijken. Alles overwogen een zeer grappige film van hele goede kwaliteit mediadrager en daarom is mijn eindcijfer dan ook een 75.
  Onze score 75

  Reageer

  Artikelinformatie

  Recente nieuwsberichten van The Brothers Grimsby Naar het profiel

  Laatste nieuws

  Naar het archief