Review: House of Cards - Seizoen 4 (Blu-ray)

Geschreven door RDJ134 op 12 oktober 2016 om 01:24 uur

Al meer dan drie jaar weet de Netflix Originals-serie House of Cards mij aan het scherm te kluisteren, want politiek mag dan wel saai zijn, maar Frank Underwood (Kevin Spacey) als president is alles behalve saai. Hij doet waar hij zin in heeft, manipuleert alles en iedereen om te zorgen dat alles naar zijn wensen verloopt en je hem vooral niet kwaad moet maken. Het vierde seizoen is alweer een tijdje uit en was Sony Home Entertainment zo vriendelijk ons deze op Blu-ray toe te sturen en was ik weer 13 afleveringen lang aan mijn bank gekluisterd.Als House of Cards seizoen 4 begint zien we de fallout van het vorige seizoen, Frank en Clair hun huwelijk fucked up is en beiden terecht zijn gekomen in een eigen privéoorlog die compleet is met smerige streken naar elkaar toe. Ook het publiek en zijn tegenstanders beginnen op te merken dat Clair afwezig is, iets wat later weer opgehelderd wordt. Maar gelukkig zijn er in Franks voordeel een aantal gebeurtenissen die de kiezers voor zijn campagne afleidingen geven. Dingen zoals een brandstofcrisis en natuurlijk schandalen en natuurlijk good old terroristen.

Uiteraard is niet alleen Clair een grote bedreiging, maar ook andere stafleden beginnen nu hun eigen kant te kiezen en uiteraard is verraad van sommige onvermijdelijk. Dat terwijl er een verkiezingsstrijd gaande is en elke stap vooruit twee terug lijken te gaan voor Frank die ondertussen ook gezondheidsproblemen begint te krijgen. Oftewel een hoop ellende en voer voor ons kijkers.Om even 13 afleveringen samen te vatten kan ik vele pagina's vol schrijven, maar ik wil het gewoon lekker simpel houden omdat je deze show gewoon over je heen moet laten komen. De Underwoods hun huwelijk is zo goed als voorbij maar moeten blijven samenwerken en staan tegelijk elkaar naar het leven. De problemen vallen uit de lucht en moet de altijd narcistische Frank enkel klappen incasseren waar hij het duidelijk moeilijk mee heeft. Het mooie aan House of Cards is dat de makers ervan goed op huidige gebeurtenissen weten in te spelen, zoals een wapenwet die op dit ogenblik zeer gevoelig en onder vuur ligt in Amerika. Want het recht op een vuurwapen is in dat land een grondrecht en ondanks vele problemen ermee iets wat controversieel is. Terroristen en onthoofdingen mogen ondertussen wel zo 2006 zijn geworden, maar ook dit is nog steeds zeer actueel en zorgt in de laatste aflevering voor een stunning moment.

Zoals je van Sony Home Entertainment gewend bent is de beeldkwaliteit van deze box wederom van hoge kwaliteit. Deze serie is bij Netflix te streamen in 4K en dat betekend dan ook dat deze serie, die komt in 1080p, simpelweg perfect is te noemen. Het zit vol met prachtige details en ook huid en haren zien er prachtig mooi uit. Het kleurenpallet is niet te overdreven, maar gewoon goed en rustig voor je ogen. Het geluid, dat komt in 5.1 DTS-HD Master Audio, is sfeervol, ook gedetailleerd en weet je met de juiste surround (head)set een prettige kijkerservaring te bieden. Muziek, publiek en natuurlijk de kantoren zijn rijk aan volle geluiden die je gewoon meeslepen in de afleveringen die je zit te kijken. Dus ook hier valt totaal niks op aan te merken.

Conclusie

House of Cards seizoen 4 is stukken beter dan de derde, die eerlijk gezegd een beetje begon in te kakken door zijn slome tempo. Met dit nieuwe seizoen lijken wel alle remmen los gegaan en krijg je als kijker aardig wat (lees: problemen en intriges) op je afgevuurd waarbij je afvraagt “wat de fook?”, maar door slimme plotwendingen toch weer steeds tot letterlijk de laatste minuut van de laatste aflevering weet te boeien. Frank Underwood is nog steeds een klootzak, maar wel één die doet wat er gedaan moet worden en altijd probeert zijn zin te krijgen en op zijn hoede moet zijn. Want zijn echte vijanden zitten dichter bij hem aan tafel dan aan de andere kant van het politieke spectrum. Ik heb wederom een prachtige tijd gehad en serieus genoten van dit vierde seizoen. Dus een 95 en onmiddellijk koop advies.

Seizoen 1
Seizoen 2
Seizoen 3
Onze score 95

Reageer

Artikelinformatie

Recente nieuwsberichten van House of Cards Naar het profiel

Laatste nieuws

Naar het archief