Review: Chain of Command

Geschreven door RDJ134 op 31 januari 2017 om 01:53 uur

Wie een slechte wansmaak heeft, is bekend met het Direct to Video-genre waar films die behoorlijk slecht zijn gelijk via Video on Demand of fysieke media uitkomt, zonder dat deze een bioscooprelease krijgen. Chain of Command uit 2015 is zo'n film die mij alleen opviel door twee namen, namelijk Michael Jai White die ooit in 1997 Spawn speelde in de gelijknamige film en Steven Austin die een showworstellegende is en zo nu en dan in een tv-serie of een film opduikt (waarvan The Expandables uit 2010 een goed voorbeeld is). Dus je zou denken dat deze twee heren garant konden staan voor een goede actiefilm ook al is deze op een low budget, alleen... is dit slecht en ik bedoel heel erg slecht. Waarom, ga ik je vertellen in de onderstaande recensie.Als Chain of Command begint zien we dat James Webster (Michael Jai White), een special forces soldaat, net terug is van een oorlogsmissie en nu het leger achter zich heeft gelaten. Dit wordt gevierd door zijn vrienden, oud-veteranen en familie die blij zijn dat hij heelhuids is teruggekomen. Maar tijdens het feestje slaat de sfeer vrij snel om als James ziet dat zijn broer Walter (Ken Early) een verontrustend telefoontje krijgt en samen met zijn vriend Cliff (Jon Osbeck) opeens onrustig worden en weg gaan. Het enige dat hij zegt is dat hij wat problemen heeft, maar daar later alles over zal vertellen. Alleen later komt er niet, want Walter wordt die nacht vermoord.

Dus gaat James op onderzoek uit en komt al vrij snel tot de ontdekking dat zijn broer is vermoord omdat hij $40.000.000 van een groep drugs smokkelende militairen heeft gestolen en voor hij er erg in heeft is ook Cliff door deze groep vermoord en door het gesnuffel naar wat er gebeurd is en wie er verantwoordelijk is, is James nu ook een doelwit van deze organisatie geworden. Langzaam aan begint James zich te realiseren dat zelfs zijn oud-luitenant Ross (Max Ryan) bij deze drugsorganisatie een grote rol speelt en niemand te vertrouwen is. Maar doordat hij diverse aanslagen weet te overleven, schakelen de smokkelaars nu de beste probleemoplosser in die ze hebben en ja, dat is Steve Austin. Wat volgt is een kat-en-muisspel dat zich opbouwt naar een grande finale waarin James de dood van zijn broer zal wreken.Zoals ik al eerder zei is deze film extreem slecht, maar heeft ook zijn pluspunten en ja, dat lees je goed. Maar laten we beginnen met de minpunten: het verhaal is er één zoals we al duizend keer hebben gezien. Special forces dude komt thuis van het front om vervolgens een geliefde te verliezen en op wraakttocht te gaan. Wat op zich nog niet zo heel erg is als het op een normale manier gebracht wordt. In het geval van Chain of Command is het acteerwerk van een natte krant en dat is opvallend aangezien de twee grote namen op de hoes in een aantal grote Hollywood-producties hebben gespeeld waar ze lieten zien dat ze kunnen acteren, alleen in deze film ziet het er ongelofelijk amateuristisch uit, wat ook opgaat voor de lachwekkende gevechten waar je duidelijk ziet dat er langs geslagen wordt en ook geschoten wordt met airsoft wapens en dit ook nog eens op een overdreven manier gedaan wordt.

Nu zal je denken en wat zijn de pluspunten dan? Dat het een beetje jaren tachtig en negentig vibe heeft toen je dood werd gegooid bij de videotheken met dit soort low budget crapfilms. Dat maakt Chain of Command voor mij een must see, omdat het zo ongelofelijk slecht is op alle fronten als verhaal, acteerwerk en uitvoering. Ook de erg cheesy muziek draagt bij aan deze sfeer en als je niet beter zou weten zou je bijna denken dat dit een ode is aan B-movie... correctie Z-movies. Just Entertainment was zo vriendelijk om de dvd-versie te sturen en het beeld ervan is acceptabel. De kleuren zijn wat flets, en dat komt waarschijnlijk doordat het met low budget apparatuur is opgenomen. Het geluid dat komt in 2.0 stereo en 5.1 Dolby Surround is meh. De geluiden van vuurgevechten zijn aan de doffe kant en ook de dialogen klinken alsof ze van een cassettebandje zijn overgezet en liep zelfs een paar keer out of sync (op twee verschillende consoles gecheckt). Naast de film zijn er overigens geen extra's op het schijfje te vinden.


Conclusie

Chain of Command is een extreem slechte film die je als normaal filmliefhebber beter kan vermijden, maar als je zoals ik fan bent van bad taste cinema en B-movies met een jaren tachtig en negentig sfeertje, dan is dit toch wel een verplichte aankoop voor je collectie. Dus alleen voor de echte fans van dit genre en daarom is mijn eindcijfer dan ook een 45.
Onze score 45

Reageer

Artikelinformatie

Recente nieuwsberichten van Chain of Command Naar het profiel

Laatste nieuws

Naar het archief