Review: Into the Badlands seizoen 1 (dvd)

Geschreven door RDJ134 op 23 februari 2017 om 18:15 uur

Bij het zien van deze titel zou je bijna denken dat je dubbel bent gaan zien, want een review van Into the Badlands - seizoen 1 kon je vorig jaar al hier op Eigenwereld.nl vinden. Deze was geschreven door Coola die deze erg lekkere show via zijn eigen kanalen volgde, maar voor de mensen die fysieke media willen is deze post-apocalyptische show nu op Blu-ray en dvd verkrijgbaar en was Entertainment One zo aardig om mij een recensie-exemplaar van de laatstgenoemde te sturen en was het mijn beurt om kennis te maken met deze toch wel heel erg aparte serie, die een typische Eigenwereld.nl-serie is.Into the Badlands vertelt het verhaal van Sonny (Daniel Wu, bekend van Warcraft: The Beginning en het nog te verschijnen Tomb Raider), een clipper die werkt voor Quinn (Marton Csokas), één van de Barons. Dit is een groep van zeven personen die orde in de chaos van de post-apocalyptische wereld hebben geschapen, want langgeleden is de wereld door oorlogen gevallen en zijn het de Barons die nu de scepter zwaaien en mensen een veilig haven bieden. Alleen komt dit wel met een prijs, in de vorm van werk op de papavervelden of als clipper, dit zijn zwaar getrainde soldaten die het vuile werk voor hun meesters en meesteressen opknappen. Want in deze wereld (in tegenstelling tot elke prepperfantasie) zijn vuurwapens verboden en verleden tijd en is het olsdkool vechten met zwaarden en bogen zoals in de middeleeuwen en uiteraard het oude Japan waar vechten met Katana's een levenswijze op zichzelf was.

Als Sonny op een dag een jongen met de naam M.K. (Aramis Knight) bevrijd uit de handen van een groep nomaden die hem hadden opgespoord en moesten terugbrengen naar The Widow (Emily Beecham) die één van de Barons is. Sony neemt M.K mee naar zijn fort en introduceert hem als een Colt, wat neerkomt op een clipper in training. Alleen verloopt dit niet helemaal zoals je zou verwachten, want dingen lopen totaal uit de hand met hem omdat hij totaal door het lint gaat tijdens het trainen met andere studenten.

Daarnaast komt Sunny er ook nog eens achter dat hij meer gemeen heeft met hem, want het lijkt er op dat beiden gebonden zijn door dezelfde achtergrond, een stad met de naam Azra en deze ligt voorbij de Badlands en M.K lijkt daar de weg naartoe te kennen. Wat volgt zijn intriges, machtspelletjes van de Barons waarvan er één de macht wilt grijpen en dit alles vouwt zich uit in zes afleveringen die opbouwen tot een climax en een hoop doden.AMC (die nu dik scoort met The Walking Dead en uiteraard Breaking Bad) slaat met Into the Badlands een hele nieuwe weg in, want zo spelen in alle post-apocalyptische tv-series vuurwapens een grote rol, maar in deze show is dat niet het geval. Nu draait het om martial arts en zwaardvechten wat op een hele lekkere manier in beeld wordt gebracht met uiteraard het door Hong Kong movies zeer geliefde Wire Fu waarbij er onwijs vette aanvallen gedaan worden en sprongen die menselijk onmogelijk zijn maar dankzij draden om de acteurs prachtige beelden oplevert. Ook de hele wereld heeft een vibe als een videogame en een ode aan de oude Samurai- en martial art-films, sterker, je kan het ook een western met zwaarden noemen.

Over het beeld gesproken, deze dvd-editie is heel erg netjes voor dit type mediadrager en sprongen zelfs de kleuren soms even goed op, waarvan de papavervelden uiteraard het meest opvallende waren met hun prachtige rode kleuren. Het geluid, dat komt in Digital Dolby 5.1 Surround, klonk prima; de geluiden zijn vol om je heen en uiteraard is regen de beste test voor surround en daar slaagde de audiotrack ook prima in.

Naast de zes aflevering verspreid over twee dvd's, zijn er ook nog de volgende extra's aanwezig:
 • Building the World
 • Inisde the Episodes
 • Inside the Characters: The Clippers
 • Inside the Characters: The Barons

  Eerlijk gezegd niet zo heel erg spannend, maar na het zien van de serie is dit een verplicht must see om te kijken hoe deze productie tot stand kwam en zijn karakters en de wereld.


 • Conclusie

  Into the Badlands is een verdomd coole serie, sterker, wat ik een Eigenwereld.nl-serie noem. Het heeft een sfeer van een videogame, de actie van oude martial arts en westerns, plus een verhaal dat nergens stil valt en elke aflevering de aandacht weet vast te houden. De actie beviel ook erg, gewoon dikke knokpartijen en zwaardgevechten, die allemaal ook nog eens stijlvol in beeld worden gebracht. Alles overwogen krijgt het net als Coola zijn recap een 85 en mijn onmiddellijke koopadvies.
  Onze score 85

  Reageer

  Artikelinformatie

  Recente nieuwsberichten van Into the Badlands Naar het profiel

  Laatste nieuws

  Naar het archief