Review: The Cape - de pilot

Shamrock 12 januari 2011 om 00:55 uur

Een serie die onder de radar vloog en ook ons van Eigenwereld verraste door er "ineens" te zijn is het nieuwe The Cape.
Wij van eigenwereld bekeken de pilot van NBC's nieuwste troef in de race om de kijkcijfers.



NBC is de zender die ook verantwoordelijk was voor Heroes en The Event maar The Cape kende in de aanloop naar de pilot veel minder voorpubliciteit dan deze shows. Zoals bekend startte Heroes sterk maar bloedde deze serie na het eerste seizoen tergend langzaam dood, en the event is inmiddels zo'n enorme parodie op zichzelf geworden dat het een Emmy nominatie heeft gekregen voor de beste komedie. Ik ben dan ook niet volledig blank aan deze pilot begonnen.

The Cape is een superhelden serie zoals je dat kent van superhelden films als Batman, Spider-Man en iets recenter The Green Hornet.

In de fictieve stad Palm City wordt de politie geprivatiseerd en eigendom van het bedrijf ARK. De eigenaar van ARK, Peter Flemming is in zijn vrije tijd ook meesterschurk Chess. Als agent Vince Faraday ontdekt dat ARK illegale wapens de stad binnen smokkelt wordt hij door Chess erin geluisd en denkt de wereld dat Vince Farraday de superschurk Chess is. Vanaf dat moment is hij een gezochte crimineel en moet hij vluchten. Tijdens een vluchtpoging raakt hij betrokken bij een ontploffing en lijkt het alsof hij daarbij om komt.In werkelijkheid wordt hij ontvoerd door een groep ex-circus artiesten die nu banken overvallen en zichzelf de carnival of crime noemt. Na een wat moeilijke eerste kennismaking besluit hij hen te helpen de banken van ARK te overvallen. Vince mist zijn vrouw en zoontje echter zo erg dat hij een plannetje bedenkt om ze nog eens te kunnen zien.

Hij besluit om "The Cape" te worden, naar een superheld waar zijn zoontje fan van is. Als de leider van het circus, Max Malini, een getrainde boeienkoning en volleerd illusionist blijkt te zijn en het circus ook nog eens over een hypnotiseur beschikt vraagt hij hun hulp om hem te trainen om een goede superheld te worden.

Ik weet nu wat jij denkt... Precies! Dat dacht ik ook. Maar toch...

The Cape is niet eens zo slecht. Kijkers van de betere ziekenhuis drama serie E.R. zullen hoofdrolspeler David Lyons herkennen als Dr. Simon Brenner en zijn technische hulpje Summer Glau kennen de hardcore fans van Firefly beter als River Tam of als Cameron van Terminator:The Sarah Connor Chronicles.

Een superheld is maar net zo goed als zijn nemesis en in de pilot worden we getracteerd op een paar heerlijk slechteriken. James Frain zal de kijkers van True Blood of The Tudors meteen bekend voorkomen en ook in The Cape zet hij een uitermate overtuigende Peter Flemming neer. Dat kan helaas niet worden gezegd over Vinnie Jones, maar ach, het is alleen al cool dat ie erin zit, niet?

Het is het bekende superhelden verhaal en dit is pas de pilot. Helaas is het tempo niet helemaal goed en is het verhaal ook niet altijd even goed gedoseerd. Hier en daar worden er een paar minder logische sprongen gemaakt maar hey, dit is een tv-comic, dus laten we het niet te serieus nemen.

Reageer