Review: Resident Evil: Vendetta (Blu-ray)

Geschreven door RDJ134 op 30 augustus 2017 om 01:34 uur

Al sinds midden jaren negentig is de Resident Evil-videogamefranchise onwijs populair en heeft al zijn overstap gemaakt naar de comics en uiteraard het witte doek met maar liefst zes live action films waarvan recent Resident Evil: The Final Chapter (recensie) uit kwam en de serie afsloot met het nieuws dat er alweer gewerkt wordt aan een reboot. Maar tussen al dit geweld zou je bijna vergeten dat er ook al sinds negen jaar CGI-films van Resident Evil verschijnen. De eerste was Degeneration in 2008, die in 2012 het vervolg Damnation kreeg, en daarbij komt nu dan ook een derde die de titel Resident Evil: Vendetta heeft gekregen. Sony Home Entertainment was zo aardig om mij een Blu-ray-versie toe te sturen en daarvan kan je nu hieronder mijn recensie lezen.Als Resident Evil: Vendetta begint zien we hoe Chris Redfield (Kevin Dorman) met zijn team van BSAA-agenten jacht maakt op de wapenhandelaar Glenn Arias (John DeMita), die een nieuw biowapen in handen heeft, en niet alleen aan de lopende band zombies kan maken, maar deze ook een specifiek persoon of andere doelen aan te vallen. Dit is de afgelopen tijd al diverse malen gebeurd en daar heeft het uitschakelen van Arias de hoogste prioriteit. Iets wat eerder mislukte toen een overheid hem via een drone-aanval bombardeerde op zijn bruiloft waarbij hij alles en iedereen verloor en daarom op wraak aka Vendetta is op de rest van de wereld. Wat Chris Redfield en zijn team niet weten is dat ze regelrecht in een goedgeplande hinderlaag lopen en hij als enige overlevende uit het huis vol zombies weet te komen, na een kort gevecht met Arias wordt hij uitgeschakeld en weet de laatstgenoemde met zijn aanhang te ontkomen.

Niet veel later zien we hoe ex-S.T.A.R.S.-agente en professor Rebecca Chambers (Erin Cahill) op een universiteitslaboratorium erachter komt dat deze zombies 2.0 het Animality Virus hebben en dit is een nieuwe variant die een connectie heeft met de Las Plagas die de fans van de Resident Evil 4-videogame gelijk herkennen. Al snel weet Rebecca de samenstelling te achterhalen en zelfs een antivirus te ontwikkelen, maar doordat ze haar research al had verstuurd naar collega-wetenschappers weet Glenn Arias dus ook wat ze aan het doen is en valt de universiteit aan met het A-Virus die alle aanwezigen in hongerige zombies veranderd. Maar gelukkig weet Chris Redfield haar te redden en roepen ze de hulp in van Leon Kennedy (Matthew Mercer), die eerder met de Las Plagas te maken had en hen hiermee kan helpen. Maar niks verloopt volgens plan en weten Arias zijn handlangers Rebecca te ontvoeren en zijn plan in werking te stellen om het virus los te laten op New York. Dus moeten Chris en Leon een race tegen de klok voeren om dit te voorkomen en Rebecca te redden.Al sinds de eerste Resident Evil-videogame ben ik fan van deze totaal gestoorde franchise die horror en actie weet te mixen en zelfs met de mindere titels heb ik me altijd weten te vermaken. Dit geldt ook voor de live action films en de twee vorige CGI-flicks. Resident Evil: Vendetta is een waardige opvolger die de sfeer en de videogames goed weet over te brengen. Want verwacht niet dat dit een softiefilm is; de horror en gore doen niet onder aan die van de videogames en als je daar bekend mee bent weet je dat dit echt ongelofelijk goor en walgelijk kan zijn met lichamen die open scheuren en monsterlijke parasieten die overal in zitten.

Maar het zijn de zombies die de show stelen; ze zijn wat sneller dan we gewend zijn en dat is niet heel erg vreemd, omdat deze film zich tussen het zesde en zevende deel van de videogamereeks afspeelt en vooral in Resident Evil 6 (recensie) het tempo wat hoger was dan normaal en iets dat we ook terug konden zien in het helaas geflopte Resident Evil: Operation Raccoon City (recensie) die best leuk was. Maar goed, even terug naar de film: deze heeft een lekker hoog tempo en de actie is van een hoog niveau die met de actie en gun-fu niet onderdoet aan die van de John Wick-films, sterker, ik weet bijna zeker dat de makers daar inspiratie uit hebben gehaald. Maar vooral visueel ziet de film er onwijs gelikt uit en vergeet je soms zelfs dat je naar CGI en niet naar echte personen zit te kijken. De Blu-ray van Resident Evil: Vendetta heeft perfect beeld, wat niet vreemd is aangezien de hele film uit de computer getoverd is en hierdoor onwijs kleurvol en gedetailleerd beeld geeft waarbij de haren van de karakters het meest opvallende zijn. Het geluid, dat komt in 5.1 DTS-HD Master Audio, is dik in orde; de kogels vliegen rondom je heen, zombies grommen je tegemoet van alle kanten en met de vuurgevechten en explosies wordt je subwoofer goed aangesproken, althans, als je een goede surround (head)set in huis hebt.

Naast de film staan er ook de volgende extra's op het schijfje:
 • Audio Commentary
 • CGI to Reality
 • Motion Capture Set Tour with Dante Carver
 • Stills Gallery
 • Theatrical Trailer
 • Teaser Trailer
 • Previews

  Hoewel deze extra's niet heel erg spannend zijn, is het wel interessant om te zien hoe deze productie tot leven is gekomen en hoe de makers de franchise in zijn volle glorie eren. Oftewel een must see nadat je de film hebt gekeken.


 • Conclusie

  Resident Evil: Vendetta is een hele lekkere actiehorror zombie gore fest die er verdomd leuk uitziet en zelfs de nodige humor heeft. Uiteraard zit deze film vol verwijzingen naar de videogames en zal het voor de fans hiervan een feest van herkenning zijn. Mocht je nu nog niet bekend zijn met de franchise, dan is dat geen probleem om deze film te kijken omdat het een op zichzelf staande film is die je kan kijken zonder voorkennis. Anyway, alles overwogen: het verhaal, de presentatie, replaywaarde en de Blu-ray is dit een instant buy voor ons nerds en geeks dus geef ik het een 90.
  Onze score 90

  Reageer

  Artikelinformatie

  Recente nieuwsberichten van Resident Evil: Vendetta Naar het profiel

  Laatste nieuws

  Naar het archief