Review: Guardians of the Galaxy Vol. 2 (Blu-ray)

Geschreven door RDJ134 op 07 oktober 2017 om 14:54 uur

Het is alweer twee jaar geleden dat je hier op Eigenwereld mijn recensie van Guardians of the Galaxy Blu-ray kon lezen. Een onwijs leuke film die ging over een groepje bij elkaar geraapte misfits die onder leiding van Star-Lord het universum redde van Ronan, die in opdracht van Thanos werkte. James Gunn scoorde kei- en keihard met deze film en kon een vervolg uiteraard niet uitblijven. Deze was eerder dit jaar in de bioscopen te zien en nu te kijken via de bekende digitale kanalen en uiteraard op fysieke media als dvd en Blu-ray. Disney was zo vriendelijk om de laatstgenoemde mediadrager toe te sturen en daarvan kan je nu hieronder mijn recensie lezen.Als de film opent, worden we mee teruggenomen naar de jaren tachtig, waarin we zien hoe Meredith Quill (Laura Haddock, die recent nog in het wangedrocht Transformers: The Last Knight was te zien) en haar vriend Ego (cult filmheld Kurt Russell van o.a. The Thing, Escape from New York, Big Trouble in Little China en vele andere coole films) naar een bos gaan waar hij haar een buitenaardse plant laat zien om vervolgens, dan verschuift de film 34 jaar, te zien hoe de Guardians of the Galaxy bestaande uit: Gamora (Zoe Saldana), Rocket (Bradley Cooper), Baby Groot (Vin Diesel), Drax the Destroyer (Dave Bautista) en uiteraard Peter Quill (Chris Pratt) een portaal verdedigen tegen een groot ruimtewezen die de batterijen ervan wilt opeten, wat de nodige grappige momenten oplevert en we kunnen zien dat Baby Groot een verdomd goede danser is.

Nadat ze het klusje geklaard hebben, worden ze betaald in de vorm van Gamora haar zus Nebula (Karen Gillan), op wiens hoofd een hele grote prijs staat, en vervolgen de Guardians hun weg, maar is het Rocket Racoon die het niet kan laten om een paar van de batterijen te stelen die ze eerder beschermden en dat valt bij de opdrachtgeefster Ayesha (Elizabeth Debicki) en haar volk verkeerd en deze valt dan ook het groepje aan en komt er aan het licht wat Rocket gedaan heeft. De aanval bestaat uit op afstand bestuurbare ruimteschepen en zien de Sovereigns dit als een soort van videogame, waar ook een duidelijk hint naar gegeven wordt. Wanneer Star-Lord het lijkt te verliezen krijgen ze onverwachts hulp van een onbekende die alle Sovereign schepen in één klap uitschakelt.Deze hulp is niemand minder dan Ego en zijn hulpje Mantis (Pom Klementieff) die na de crash van Star-Lord langskomt om te vertellen dat hij zijn vader is en zijn moeder de liefde van zijn leven was en vraagt of hij mee wilt gaan zijn thuiswereld. Ondertussen blijven Rocket en Groot achter om het gestrande ruimteschip te repareren en Nebula te bewaken, en vertrekken Drax, Gamora en Peter mee met Ego. Ondertussen zitten de Sovereign ook niet stil en huurt Ayeha de bij de Ravargers uitgescheten Yondu (Michael Rooker) in om Quill en zijn gezelschap op te sporen. Wat overigens niet helemaal volgens plan verloopt als zijn bemanning muiterij pleegt en hij samen met Rocket en Baby Groot er alles aan moet doen om zichzelf te redden en weer baas op zijn eigen ruimteschip te worden.

Ook Star-Lord heeft zijn problemen, want ego vertelt hem dat hij eigenlijk een halfgod is en dat hij een Celestial is. Wezens die uit het niets materie kunnen maken naar eigen inzicht. Nu Quill dit weet en steeds meer onder de invloed van Ego komt, beginnen er scheurtjes in de bedoelingen van hem te komen, want Mantis is de enige die weet wat er echt gaande en vertelt dit aan Drax. Wat dan volgt is een strijd tegen de klok, waarbij er een hele hoop, inclusief het lot van het universum, op het spel staat en zich opbouwt naar een grote, spetterende grande finale. Hoe en wat mag je allemaal zelf gaan bekijken en ik kan je garanderen dat het vooral spannend en ook verdomd leuk en ontroerend is.Guardians of the Galaxy Vol. 2 is een ongelofelijke achtbaanrit die je amper op adem laat komen en je meesleurt door vele kleurige decors waarbij nostalgie voor jaren 80 (zoals je waarschijnlijk al weet zit David Hasselhoff er in die voor de film deze plaat en clip maakte) voorop staat en doorspekt is met humor die varieert van puberaal tot hilarisch goeddoordacht. Maar vooral het thema familie staat hier centraal en daar worden alle hoofdkarakters op één of andere manier bij betrokken. Het ligt er iets te dik bovenop, maar dat maakt het allemaal ook wat gevoeliger en eerlijk gezegd was dat helemaal niet erg. Want ik heb net als met het eerste deel ongelofelijk genoten van wat er in een rap tempo aan actie en grappige opmerkingen (al dan niet altijd geslaagd) op je af komt en is het serieus een actiespektakel van de bovenste plank die je bijna verplicht moet kijken met een grote schaal popcorn.

Het beeld van deze Blu-ray is, zoals je waarschijnlijk wel verwacht, van topkwaliteit aangezien alles digitaal is opgenomen en de vele effecten uit de computer komen. Maar het zijn vooral de felle en zachte kleuren die dit toch wel de ultieme film maakt om te laten zien hoe beeld er op een HDTV uit moet en hoort te zien. Daarnaast zijn de details ervan zo mooi, of het nu de haren van Rocket Racoon zijn of de nerven van Baby Groot; het ziet er prachtig uit. Zelfs de kleinste details als krassen op verf van wapens of ruimteschepen zien er prefect uit. Dit geldt overigens ook voor het geluid, dat komt in de door Disney zo geliefde DTS-HD Master Audio 7.1-track. Ook hier zijn de details genieten, van ruimtegevechten, nachtelijke geluiden in een bos tot voetstappen die om je heen echoën. Simpelweg perfect.

Naast de film staan er op het schijfje ook de volgende extra's:
 • The Making of Guardians of the Galaxy Vol. 2
 • Music video: Guardians Inferno ft. David Hasselhoff
 • Gag reel
 • Deleted scenes
 • Audiocommentaar van James Gunn

  Alles bij elkaar opgeteld een kleine vijftig minuten aan extra meuk die leuk is om één keer te kijken en daar is alles mee gezegd. Vooral de bloopers zijn hilarisch en de making of geeft een mooi kijkje achter de schermen van de productie. Dus als je de film in huis haalt is dit uiteraard allemaal een must see.


 • Conclusie

  Het is eigenlijk overbodig om te zeggen, maar Guardians of the Galaxy Vol. 2 is een verdomd leuke film (zelfs Honest Trailers is het hier mee eens, maar let wel SPOILERS!!) die voor de Marvel-fans vol met easter eggs zit en waar je meer over kan horen en zien in deze en deze video's. Leuk is ook dat James Gunn de Stan Lee-theorie aanhaalt. Want veel mensen roepen al jaren dat hij een lid van The Watchers zou zijn en daardoor in alle Marvel-films een cameo heeft en dit komt maar liefst twee keer aan bod en is ook nog eens verdomd leuk gedaan. Heel erg cool is dat Sylvester Stallone een kleine rol van grote betekenis heeft als de Ravarger Stakar Ogod.

  Alles overwogen is dit een verplichte aanschaf als je hebt genoten van het eerste deel die al heel erg leuk was, want dit gaat verder op een versnelling hoger. Het beeld en geluid van de Blu-ray zijn perfect en door de details en kleuren één van de mooiste die ik ooit heb gezien. Om dit lange verhaal af te sluiten geef ik het net als de eerste film een 98 en onmiddellijk koopadvies. Oja, kijk wel alle eindcredit scènes af en dat is er meer dan één.
  Onze score 98

  Reageer

  Artikelinformatie

  Recente nieuwsberichten van Guardians of the Galaxy Vol. 2 Naar het profiel

  Laatste nieuws

  Naar het archief